Kamper jag vill vinna - MTB-bloggen - Anna | Bicycling.se
Annons

MTB-bloggen - Anna

Kamper jag vill vinna

Skit. Nu har jag varit sjuk en vecka. Det var ju nu jag skulle toppa formen och blir redo för läger och snart lopp! Började ju känna mig stark!

Nästa vecka är det två (eller faktisk tre?) roliga saker som händer, så jag vill V-E-R-K-L-I-G-E-N bli frisk.

Det ena är att jag anmälde mig till PT-kampen på mitt gym Motionsform (man kan fortfarande gå med). Åtta veckors hårt jobb för att bygga muskler O-C-H skala av en del av F-L-U-F-F-E-T (läs död-vikten). Jag har slarvat och ätit W-A-Y too much choklad och annat smaskens! Så nu ska jag köra med Göran i gymmet och äta bra på egen hand. Jag märker verkligen på cykeln hur ben- och corepassen i vinter gett resultat. Känns starka mina ben! Trots att jag haft lite otur med några perioder av skada (kontorsvurpan), för mycket jobb och ett par förkylningar.

Det andra är att få testa mina nya däck som kommit O-R-D-E-N-T-L-I-G-T! Igår fick Norra Cykel hjälpa mig att kränga på dom. Jo, jag V-E-T att jag skulle lära mig det där. Men de skulle fixa slanglöst åt mig också! (S-M-A-R-T eller hur? Kanske slipper lära mig punkalagning nu?) Hämtar ut en hoj med S-T-E-N-H-Å-R-D-A däck. ”Det är lite för mycket luft i nu, för att det ska kunna åka runt och bli tätt. Kanske får du fylla på lite med också,” säger Magnus. ”Sen måste du ut och rulla lite. Gärna på svampiga ytor.”

Hum hum…Svampiga ytor minsann? Vart hittar man det? Fick faktiskt pumpa i lite i framdäcket hemma. Sen rullade jag (trots snuva och hosta) ut på gräs, stig, en J-Ä-T-T-E-S-V-A-M-P-I-G äng. Och så lite grus i närheten. Det var S-L-I-R-I-G-T på de blöta stenarna och rötterna och noll fäste med så hårda däck. Tänk stenhårda times four! Så jag har egentligen ingen aning om det kommer kännas bra eller inte. Igår var det bara hårt och halt!

Men det blir säkert bra. Däcken väger dessutom 100 gram mindre per däck än de gamla, så då har jag ju R-E-D-A-N gått ner i vikt! Synd att Göran nog inte låter mig vägas M-E-D cykeln...

Det tredje roliga är att jag ska på Lidingöloppets MTB-läger 21-23 april! Har verkligen sett fram emot det, även om jag nu får ”vila mig i form” verkar det som!

Nu ska jag ska vinna kampen mot virusen så jag kommer iväg på lägret. Måste bara försöka vila och avvakta. Inte alltid lätt.

Ses vi kanske där, på lägret eller loppet?

Nya däcken på! Slanglöst i! Mer lättrullat ska det bli, hoppas vi ska komma överens. Bak sitter ett Bontrager XR1 TLR TEAM ISSUE 2.20. Fram sitter ett Bontrager XR2 TLR TEAM ISSUE 2.20. Så får vi se vad det betyder i känsla så småningom när jag kan cykla på dom med lagom mycket luft och utan virus i kroppen!

Även om man ska lära sig lite själv är det väldigt skönt med kunniga mekare hos cykelhandlarn, som Magnus på Norra. 

Benböjar på gymmet innan jag blev sjuk landade på  40-50-70-70 kg i tior, så borde finnas mer krut att punpa ur denna "gamla" kropp? Jennifer tycker jag luktar så gott när jag gymmar, tror jag?

Meet my best friend de närmaste veckorna: äggen! Här till frukost. Ägget ser lite ledset ut, som en liten mångubbe! Men det gjorde mig mätt och glad!

GLAD PÅSK!

Kategorier:
MTB MTB Träning 

Skriv ut Kommentarer (1)

2017-04-13 11:47, visad 7437 ggrGilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiotre med siffror i fältet här

Kommentarer


2017-04-13 13:08   Pia Engwall

Kämpa Anna. Snart är du frisk och kan njuta av våren i skogen!

 
Följ oss på Bicycling twitter_symbol fb_symbol

Medlem / Prenumerant

Logga in

Logga in eller ansök om
gratis medlemskap.

Sök på Bicycling.seFå vårt nyhetsbrev!

Annonser