Kuta vs Spinna - Åsa Eriksson | Bicycling.se
Annons

Åsa Eriksson

Kuta vs Spinna

Kalle Bern kutar på löpband vintertid. Jag vet inte vad killen är gjord av, men själv har jag svårt att tänka mig tristare träning. Alltså, även jag får på mig ett par löpardojor emellanåt, men endast vid uppehåll och plusgrader ute. Att köra trainer är väl egentligen mentalt lika dödfött som att springa på löpband, men ändå väljer jag alltid trainern varje gång. Då får man i alla fall sitta och drömma sig bort och kan vila blicken på något man tycker är snyggt.

Men jag ägnar mig åt annan vinterträning också - spinning. Spinning är kul, det är lätt, det är i grupp och det blir av... Sedan hör man emellanåt att spinning av en del cyklister uppfattas som någon slags fulkultur. Det är tydligen för några en så pass ful kultur att man under inga omständigheter vill befatta sig med denna. Att man inte ska blanda äpplen och päron.

Själv tycker jag att om cykling är ishockey så kan spinning få vara innebandy. Och även för en ishockeyspelare kan väl innebandy vara en bra typ av konditionsträning ibland? För mig är det i alla fall ett lämpligt val. Jag står inte ut med löpband, och jag är alldeles för frusen och harig för att vara ute och cykla på snö och is.

På tal om det... blir det inte vår snart?

Kategorier:
Träningslära 

Skriv ut Kommentarer (0)

2011-02-03 08:33, visad 6742 ggrGilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotre med siffror i fältet här

Följ oss på Bicycling twitter_symbol fb_symbol

Medlem / Prenumerant

Logga in

Logga in eller ansök om
gratis medlemskap.

Sök på Bicycling.seFå vårt nyhetsbrev!

Annonser