Annons

Erik Nohlin

La Retardo Vuelta de Puente Nuevo

För en helg inom kort, kommer Rapha få låna ut order Epic på nytt. En av årets absoluta cykelhöjdpunkter är i antågande. Mallorca, Girot i Skåne, RA(a)S Race Across Skåne, Paris-Brest-Paris och nu detta. Ett cykelår som kröns om bara en månad av ett nytt race på indiecykelscenen. Totaly Epic!

Så här ligger det till. Det fanns ett franskklingande etapplopp i trakterna kring Stockholm, Tour de Retard eller kort och gott Retarden. Det retarderade i det hela är att cykla så snabbt det bara går, etapper på hala grusvägar, ingen vet hur lång varje etapp är och ingen vet när målet dyker upp. Det är bara full gas som gäller, snabbast och mest vårdslöst men säkert vinner. Retarderat.

Tour de Retard var ett indiecykellopp som var så ofantligt roligt, hemligt, snävt och farligt att det efter fyra år, det gick vart annat år,  ynglade av sig till västkusten där åren mellan Retarden fylldes med den flamländska versionen Ronde Van Retaard eller kort och gott Retaarden, arrangerad av Komet Club Rouleur Vidare ynglade konceptet av sig med Pista Malmös asfaltsversion av Retarden, Un Giro di Sporco Sud, Girot, som går i April/Maj varje år. Årets upplaga var den tredje.

Tour de Retard, orginalet, skrinlades i våras av olika anledningar och just då den första tåren skulle lämna ögat dök en Spanskklingande bastard upp, La Retardo Vuelta de Puente Nuevo med blodsband till Retareden genom Nieuwebrug Fiets-Club som beskriver loppet såhär: Den 10 september brakar vi loss i de småländska skogarna. Med oväxlade cyklar kör vi i sann Retard-anda runt 100 km på mer eller mindre lättåkta vägar och stigar. Så har du inte redan lämnat återbud till det där 80-årskalaset, bröllopet eller dopet så gör det nu. Varmt välkommen till La Retardo Vuelta de Puente Nuevo!

Loppet sträcker sig över mer än 10 mil och ungefär lika många etapper på mestadels grusvägar. Singlespeed, fixed gear och reglagelåsta/tejpade cyklar är det som gäller.

Cykelbuden från Stockholm brukar slåss om tätplaceringarna med Komet Club Rouleur, Pista Malmö och ett gäng snabba fastnavscyklister som utmanar varandra på euforiska grusvägsorgier under en hel dag som avslutas med bra middag och en bra ölfylla tillsammans med sveriges saltaste cyklister. Läs mer och framför allt, anmäl dig HÄR Inför-snack och mer info HÄR Foto av Lukas N, N som i Nybro.

Kategorier:
Cykelkultur Fixie - SS 

Skriv ut Kommentarer (0)

2011-08-10 00:20, visad 4512 ggrGilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioåtta med siffror i fältet här

Följ oss på Bicycling twitter_symbol fb_symbol

Medlem / Prenumerant

Logga in

Logga in eller ansök om
gratis medlemskap.

Sök på Bicycling.seFå vårt nyhetsbrev!

Annonser