Gustav Larsson | Bicycling.se
Annons

Gustav Larsson

Carpe diem

Veckan här nere har varit väldigt fin med underbara förhållande ute i skog och berg, som upplaggt för cykel och mountainbike.

Men det är ju inte alltid ens kompisar har samma skema som mig. Så jag fick kört några riktigt fina och långa rundor själv uppe i bergen. Delad glädje är ju dubbel glädje, så ensam upplevelse levererar bara enkel glädje, men glädje likväl..

Så på dagens första utförsåkningen drog jag i min pedal i någon stubbe vilket skickade mig över styret nerför en liten platå. Nu landade jag mjukt och fint så ingen skada skedd! 

Men det fick mig att tänka lite på en av nackdelarna med att cykla själv. När något oförutsett händer är det allt bra att ha någon kompis med ute!

När jag började cykla mountainbike i början på nittiotalet som 13-14åring utan uthållighet, inget lokalsinne, med mer vilja än talang och före bärbara mobiler. Trots detta var det aldrig några problem att ge sig ut långa rundor i okänd skog och mark i små grupper av likåriga eller helt själv. Självklart hände det en hel del, men saker och ting brukade också lösa sig! Kvistar och löv som slang, single speed när bakväxeln gått av, powernappa i busskurer, fråga efter vägen osv.. och om det verkligen var nödvändigt låna telefon i någon stuga för att ringa skjuts! Turligt nog så var det inte några alvarligare incidenter.

Men såhär i efterhand så är jag imponerad att mina och andras föräldrar höll sig lugna och lät oss utforska fritt. Livet medför en viss mån av risk, och utan den hade det inte varit lika underbart.

Vissa dagar är helt klart värda att ge sig ut på lite äventyr.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2017-02-18 21:40


Sportlov

Igår var sista dagen i skolan före sportlovet här nere! Skolan börjar man redan det året man fyller tre. Min dotter Gisela har gått i skolan sedan i höstas. Själv kan jag tycka att dom startar i lite väl unga år.. Men som med allt finns både för och nackdelar utan att bli för politisk.

Som sista dag före lovet så hade dom karneval runt om i Monaco och alla barn var uppmuntrade att klä ut sig! Vi har alltid haft en genus neutral inställning till vad våra barns uppfostran, kläder och leksaker. Men som vanligt vet hon vad hon vill..

För att fira första dagen på sportlovet så passade jag på att sporta såklart! Jag åkte till närliggande Dolceaqua för en fin dag på mountainbiken. Långa klättringar ca 1-1.5 timme per styck, men det betalar sig väl med riktigt fina stigar utför!

I början av Mars går ett enduro race där, Dolceenduro. Det är ett fint litet race, som alltid lockar riktigt bra åkare! Och förhoppningsvis även mig! 

Dagens tur var ungefär en fyra timmars loop som tog hela dagen, mycket trevligt och utan missöden! Och själv hade jag en riktigt go känsla på hojen! 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2017-02-11 21:30


Obligatorisk fika

Jag brukar emellanåt cykla med en morgongrupp från Monaco som oftast (99%) cyklar in i italien för att fika på något av dom många fiken från Ventimiglia till Sanremo. Gruppen ser allt som oftast olika ut, stor blandning mellan antusiaster från näringslivet till F1 chafförer. Självklart finns det nog lite olika grupper vid olika tider osv..

Men i alla fall så är det väldigt socialt, mkt trevligt och varken för hårt eller för långt. Det är kanske inte dom turerna som konditonerar kroppen, men så är det ju inte det man vill få ut av dom dagarna.

Nu för någon dag sedan så hade vi en fin tur med bland andra Thor Hushovd, Philip Gilbert och Alex Wurz. För dom som kommer ihåg när Fredrik Kessiakoff körde MTB för Siemens/Vredestein Cannondale så var det just F1 och WEC chaffören Alex Wurz som var en av ägarna till laget! Kan även tillägga att han påstår sig varit världsmästare på BMX någon gång i baktiden..

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2017-02-08 21:58


Rain rain go away

Hej allihopa!

Hoppas ni alla har haft en trevlig helg! Själv har jag varit lite omotiverad av det riktigt dåliga vädret som dragit över rivieran dom senaste dagarna! Massor av regn, så jag lät cykeln stå still i lördags. Men eftersom jag också hade varit lite trött och inte kört särskilt mycket varken på torsdagen eller fredagen så bara var jag idag tvungen att trotsa monsun regnet.

Att cykla landsväg i regn är inte det muntraste man kan hitta på, så det blev en fin liten tur på mountainbiken. Skogen och bergen kan verkligen underlätta att hålla uppe temperaturen även när man är dyngsur. 

Nu ska man faktiskt ha klart för sig att i motsatts till att cykla landsväg i regn så tycker jag det är riktigt roligt att hoppa och sladda i leran med min mountainbike! Det är mer efterarbetet som suger stort! Och inte att tala om hur mycket stryk vissa delar på cykeln tar! Men det är det självklart värt för att få vara sisådär 12år i några timmar! 

Nu hoppas jag veckan kan bjuda på lite torrare väder och lite smaldäckscykling!

Till nästa gång, cykla lungt!

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2017-02-05 23:18


Välkommna

Hej och välkommna till min lilla blogg här hos bicycling! 

Nu när jag har min proffesionella landsvägs karriär bakom mig så har jag ett litet hål att fylla.. därmed inte sagt att jag har mer tid på mina händer ;) fru och två barn håller mig sysselsatt mer än nog! Men att vädra tankar och händelser kan nog bli riktigt trevligt när jag får lite snurr på det! 

Mitt liv ser nog rätt annorlunda ut från många andras, på gott och ont. Men det är också därför jag hoppas att det kan vara lite spännande att läsa.. Men vad vet jag det kan ju också vara helt dödstråkigt! Och som vanligt ligger det valet helt och hållet i betraktarens ögon.

Hur ser mitt liv ut i grova drag då? Jag lever i Monaco med min fru Veronica som också varit professionell cyklist. Vi har två barn, Erik på ett och ett halft drygt och Gisela två år äldre och redan går i skolan. Jag cyklar antingen landsväg eller mountainbike när på var dag, beroendet sitter i.

Vad jag däremot kommer hitta på under året kommer jag ha möjlighet att skriva lite längre fram.. Detta blir bara ett snabbt hej och kort introduktion av mig själv som bloggare.

Ställ gärna frågor och ge kommentarer om något önskas.

Njut av fredagsmyset! 

a bientôt

Gustav 

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2017-02-02 22:14


MerGustav Larsson

Efter många år som professionell landsvägscyklist med bland annat OS och VM silver i bagaget, så tar nu vardagen och familjeliv vid. Passionen för två hjul och att tävla finns dock kvar! Så denna blogg kan nog handla om det mesta som passerar genom mitt huvud eller min vardag.

Arkiv

 1. > Februari 2017

Mest lästa

 1. Välkommna
 2. Rain rain go away
 3. Obligatorisk fika
 4. Sportlov
 5. Carpe diem

Kategorier

 1. > Cykelkultur
 2. > Freeride
 3. > MTB
 4. > Träning

Etiketter

 1. > Fredrik Kessiakoff
 2. > Gustav Larsson

Följ oss på Bicycling twitter_symbol fb_symbol

Medlem / Prenumerant

Logga in

Logga in eller ansök om
gratis medlemskap.

Sök på Bicycling.seFå vårt nyhetsbrev!

Annonser