Tröttnat på vintercyklingen? 5 alternativ för dig | Bicycling.se
Träning

Tröttnat på vintercyklingen? 5 alternativ för dig

24 jan 2014

Att ensam cykla långa, malande vinterpass på cykeln är inte världens mest mentalt stimulerande sysselsättning. Känner du dig redan utbränd på tradig vintercykling så har vi 5 fräscha alternativ för dig.

1. Testa iscykling

Om du inte är en vän av långfärdsskridskor men ändå vill njuta av isarna kan du göra det på cykeln, förutsatt att du har tillräckligt dubbade däck. Skräm inte de som åker skridskor bara och glöm inte isdubbar, om isen brister.

2. Gör sällskap med skotrarna

Cykling på hårdpackade skoterleder är bland det roligaste som finns. Montera på däck med extra stor volym, rejält mönster och dubb. Ta med några bra kompisar och njut av cykling när den är som mest underhållande.

3. Utmana mörkret

Mörkercykling med bra belysning är kanonkul. Fartkänslan blir väldigt speciell när du endast ser en ljuskägla framför dig och i övrigt är omgiven av totalt mörker. Satsa på ett rejält lyse både på cykeln och på hjälmen.

4. Ploga kortbana

Det är inte helt ovanligt med vinterdagar där temperaturen är okej men där vägarna är oplogade och därför svårcyklade. Då kan du istället hitta ett lämpligt område och skapa ett kort varv där du kör dina intervaller. Då får du samtidigt extra teknikträning i den hala snön.

5. Inse fakta!

När termometern står på minus 15 eller lägre bör du strunta i att cykla utomhus. Det är väldigt svårt att klä sig för extrem kyla och samtidigt få något vettigt utbyte av cyklingen. Gör något varmare och roligare istället för att riskera köldskador när kylan är som värst.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosju med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!