5 anledningar att besöka Svenska cykelmässan! | Bicycling.se
Cykelkultur

5 anledningar att besöka Svenska cykelmässan!

17 nov 2016

Missa inte premiären av Sveriges nya cykelmässa – en kraftig offensiv med merparten av landets leverantörer! Här får du veta mer om mässan som arrangeras i mars.

Hej Björn Delin, vd för nya Svenska cykelmässan – en kraftig offensiv med merparten av landets leverantörer! Berätta mer om mässan som arrangeras i mars?

Varför ska man åka till Svenska cykelmässan?
– En mässa är ju en fantastisk plats att se nyheter och prata med leverantörer av cyklar, kläder och tillbehör. En plats där man träffar tusentals likasinnade, som alla älskar cykel.

Mässor, i sin traditionella form, börjar vackla på flera håll i världen, delvis för att branschen släpper produkter löpande och att alla då söker ett eget fönster för att lansera sina nyheter. Hur tänker ni parera för det?
– På en cykelmässa hittar du hela branschen samlad på ett och samma ställe under några intensiva dagar. Lägger man sedan till tävlingar, prova-på och uppvisningar så har du ett evenemang för alla som gillar cykling. Det är väldigt svårt att slå och något vi tror på utifrån det intresse vi vet finns.

Ni har valt Göteborg, varför?
– Göteborg är en utmärkt stad att lansera Sveriges officiella cykelmässa. Dels finns ett väldigt stort cykelintresse och tradition i västra Sverige och dels var det många år sedan det arrangerades en cykelmässa i den delen av Sverige.

Ni tar ett större grepp än att bara visa hårdvara, till exempel med Cykelriksdagen. Kommer detta bli den stora mötesplatsen för alla som på olika vis har en koppling till cykling i någon form, eller vad är det långsiktiga målet?
– Vi arrangerar ju Svenska cykelmässan tillsammans med leverantörsföreningen
Cykelbranschen, där de flesta ledande cykel- och tillbehörsleverantörer är medlemmar. Föreningens målsättning med mässan är att dels skapa en mötesplats där deras medlemmar kan träffa kunderna och dels att skapa en plattform där hela cykelsverige kan mötas.

Därför har man bland annat, inom ramen för Svensk cykling (där förutom Cykelbranschen
även Cykelfrämjandet, Svenska cykelförbundet, Naturskyddsföreningen och Vätternrundan är medlemmar) startat Cykelriksdagen. Cykelriksdagen arrangeras den första mässdagen på Stora scenen och där kommer politiker, ministrar, branschrepresentanter, organisationer och många fler att debattera, diskutera och frågas ut beträffande olika heta cykelfrågor.

Blir det nåt party på kvällen?
– Självklart. Det blir ingen riktig cykelmässa utan ett party.

Datum för Svenska cykelmässan i Göteborg är 3-5 mars 2017 - läs mer om mässan här!

TRÄFFA OSS!
Självklart kommer Bicycling att vara på plats i Göteborg. Vi har en egen monter med popup-yta där du kan kolla in saker som du normalt inte hittar i en vanlig cykelbutik.

Välkommen!

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotvå med siffror i fältet här

Kommentarer


2016-11-29 11:18   Andreas Danielsson

Markus:

Vår grundinställning är att vi välkomnar allt som på något vis leder intresset för cykelsport framåt, oavsett vem eller vilka som är avsändare. När cykelbranschen, via sin gemensamma organisation, kom till oss med frågan om att bli partner till Svenska Cykelmässan kändes det givet. Vart Sweden Bike Expo tar vägen eller har i sikte vet vi inte. Men vi har samarbetat med den mässan tidigare har bara gott att säga om det. På frågan om Sverige är stort nog för två mässor har jag inget bra svar. I grunden tror jag det är tufft med två mässor som har samma fokus. Åtminstone om de dessutom finns på samma ställe.

...hälsar Andreas Danielsson, chefred

 

2016-11-25 10:45   Markus Porath

Vas är tankarna och samordningen med Sweden Bike Expo?
Är Sverige stort nog för två event?
Ser man varandra som komplement eller konkurrenter?

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!