5 sätt att träna för att bli snabbare! | Bicycling.se
MTB

5 sätt att träna för att bli snabbare!

23 jun 2019

Självklart finns det inga riktiga genvägar för att bli en snabb cyklist. Grundreglerna med väl avvägda proportioner av träning, kost och vila för att bli snabb gäller fortfarande. Men det finns ändå mer du kan göra för att få upp farten.

Alla övningarna nedan är enkla och kan göras under vanliga träningspass.

1 Var ett svetto
Träna på att cykla snabbt även i skogen. Genom naturliga intervaller, det vill säga att cykla snabbt där det är möjligt, vid enklare avsnitt kan du få en mer naturlig inställning att ha tempo även i skogen. Måla upp bilden av “bråttom hem” och våga cykla på gränsen för vad du klarar av.

2 Låt hornen växa
Utmana dig själv och skapa lite tävlingskänsla. Ladda ner Strava eller någon annan interaktiv app och börja ”tävla” mot andra. Ha en teknisk referensbana på ett par kilometer där du mäter upp tiden och försök att ständigt förbättra dina tider. Cykla med kompisar som är lite bättre än du själv för bästa sparring. Ligg gärna och växeldra vid transportsträckor.

3 Spinna loss – kadensträning
Ta hjälp av en kadensmätare för att mäta upp din kadens. Ligger du för lågt eller väldigt högt? Laborera med frekvensen på benen och märk skillnaden.

4 Bålen är allt
I en längre uppförsbacke, fokusera på att hålla överkroppen stilla, hitta stöd i bålen och undvik gungande från sida till sida. Se till att ha bra hållning på cykeln.

5 Glöm inte bort överkroppen
Ett bra stöd i mage och rygg gör att du orkar hålla en bra sits och inte vaggar när du trampar.  (En stark överkropp gör att du får det lättare med tekniken över stökiga partier. Så det är aldrig fel att lägga in lite rena styrkepass mellan varven, funkar inte gymmet så satsa på något annat du tycker är kul.)  

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!