6 tips för en bättre stund på trainern | Bicycling.se
Prylar

6 tips för en bättre stund på trainern

20 dec 2017

Under höst, vinter och vår så är det många som tränar på cykeltrainers. Vi bjussar på 6 tips för att göra det bästa av prylen och träningen.

6 råd för en bättre trainer-workout

1. Vatten
Du kommer dricka betydligt mer än om du hade cyklat utomhus. Så se till att ha en rimlig mängd nära, att hoppa av trainern mitt i ett skönt flow för att fylla på vatten är inte så kul. 

2. Fläkt!
Utan fartvind som kyler och transporterar fukt blir det snabbt väldigt svettigt och blött under passet, så minst en fläkt riktad mot dig är nästan ett måste.

3. Rätt däck 
Vanliga cykeldäck är inte gjorda för att ligga mot en rulle, det bli varma och slits snabbt ner. Satsa på ett specifikt trainerdäck.

3. Trainermatta 
Du kommer svettas mängder och allteftersom kommer det bildas pölar under dig, så spara golvet genom en särskild trainermatta. En yogamatta kan även göra jobbet. Dessutom dämpar en matta ljudet något. 

4. Handduk
Svep den över ramen och styret för att skydda den från svett och kladd. Det finns även speciella svettskydd som du trär över cykeln.

5. Framhjulsstöd
För att att din cykel ska hamna i rätt nivå med det upphöjda bakhjulet (om du kör en magnet- eller fläkttrainer), så måste du placera något under framhjulet som höjer upp framänden. Annars kommer du cykla i en evig nedförsbacke. Skönt en stund, jobbigt i längden. Så skaffa ett speciellt ställ för framhjulet som både står stadigt och fixerar framhjulet stadigt, då får du en bättre plattform att ge järnet på. 

6. Underhållning!
En TV, Netflix, YouTube, Tysk techno, VM-finalen -94. Gör det du behöver för att glömma bort tiden. Vill du inte köra något virtuellt program så ställ upp din laptop framför trainern och kör ett YouTube-klipp med någon Tour de France-etapp eller Paris-Roubaix för att få stimulans. 

Zwift, en av de allt mer populära virtuella plattformarna.

Lycka till!

Hur undviker du att bli uttråkad på trainern? Föredrar du rullar, en vanlig trainer eller har du skaffat en smart trainer? Eller du kanske har tagit steget och skaffat en Monark och börjat träna efter watt på allvar? Kommentera gärna nedan. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!