Alexander Wetterhall: Czech cycling tour | Bicycling.se
Landsväg

Alexander Wetterhall: Czech cycling tour

  Foto: Endura racing
4 jul 2012

Etappvinst, lyckat lagtempo och en förkylning som slutligen satte käppar i hjulen. Wetterhall berättar om sina dagar i Czech cycling tour.

Efter medaljen på tempo–SM bar det av ner mot ett stekhett Tjeckien och det fyra dagar långa Czech Cycling Tour. Jag hoppades på att jag skulle bli av med min förkyldning, men jag hade fortfarande lite ont i halsen och var allmänt snuvig när tävlingen drog igång med lagtempot över 25,9 kilometer på torsdagen.

Vi startade bra och jag kände mig ganska pigg trots allt, och jag tog långa förningar ner till vändpunkten. Men efter halva tävlingen så började de brinna ordentligt i både benen och bröstet och jag kunde inte åtehämta mig mellan förningarna. Vi gjorde några misstag men för övrigt åkte vi bra ihop. Alla ville ha vinsten så gärna men i och med misstagen så fick vi nöja oss med andra platsen för dagen. Denna gången 18 sekunder bakom tjeckiska Whirlpool-Aurtor.

Dagen efter körde vi 145 kilometer och det inleddes ruskigt snabbt på de rullande vägarna. Jack Anderson gick iväg i en grupp på tio personer som höll halva tävlingen. När denna väl blev inhämtad gick Zak Dempster iväg med en lika stor grupp. Gruppen höll hem och han lyckades vinna! Riktigt gott med en etappvinst efter besvikelsen dagen innan...
För mig personligen gick det inte lika bra. Den stekande värmen tog fullständigt musten ur mig. På något sätt så lyckades jag ta mig in mot mål med klungan och när vi var säkra på att Zaks grupp höll hem så gjorde vi ett spurtuppdrag åt Alexandre Blain. Han korsade mållinjen som 12:a, andra man i klungan. Själv rullade jag in som 41:a efter min förning.

På morgonen till tredje etappen var jag fortfarande inte bättre, utan hade en täppt näsa och rinnande ögon när jag vaknade. Jag beslutade mig för att starta och se om det blev bättre – men icke. Jag tog mig 85 kilometer in i etappen tills vi kom till lagningen, och där bröt jag tävlingen... och åkte hem ifrån Tjeckien med en andra plats på lagtempot. Nu blir det en knapp veckas semester innan det är dags att ladda om inför nästa tävling som blir i Portugal om två veckor.

www.wetterhall.se
www.enduraracing.com

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fjorton med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!