Alexander Wetterhall: Paris-Troyes | Bicycling.se
Landsväg

Alexander Wetterhall: Paris-Troyes

15 mar 2012

Utbrytning, punktering och ett uppdrag som blev en spurt. Läs Alexander Wetterhalls rapport från den 54:e upplagan av Paris-Troyes.

I söndags avgjordes den 54e versionen av Paris-Troyes över den 174km långa fransk-kuperade banan, rullande vägar med några branta partier. Vi ställde upp med ett starkt lag och var taggade att fortsätta göra bra ifrån oss.
Tidigt under tävlingen såg jag till att pricka in rätt utbrytning och fick tillsammans med Iker Camaño från Endura Racing fick en lucka ihop med den 14-man stora gruppen. Avståndet ner till klungan växte hela tiden och efter 45 kilometer hade vi en dryg minut under den första blåsiga delen av loppet. Det är då jag känner att luften sakta men säkert pyser ur mitt bakhjul och jag tvingas stanna för byte.
Men neutralservicen som var bakom var antingen ny eller så gjorde han under denna gången sitt sämsta hjulbyte någonsin. F1 teamen skulle tappa hakan över hans "prestation". Det slutade med att när han var klar så hade jag bara några meter till godo på klungan och det var där jag nu fick fortsätta min dag.
Olika lag turades om att jaga utbrytningen men avståndet växte. Det var inte förrän de sista 20 kilometerna som vi kom ikapp en splittrad utbrytning. Iker var tyvärr en av dem som inte fanns med i täten längre, och nu var det dags att försöka köra in de tre som var i spets.
Jag och några av mina lagkamrater började köra men med 10 kilometer kvar så var det fortfarande en minut till de tre. Vi fortsatte men såg att det var lönlöst utan hjälp från andra, och vi började tänka på spurten om topp fem istället. Jag letade upp Paul Voss som vi försökte hjälpa fram till en bra placering och med 1200 meter kvar gav jag allt med honom på hjul. Jag följde en attack som blev ett långt uppdrag åt mig själv. När jag väl kom till 250 meter kvar till linjen så fanns det ingen Voss bakom längre och jag kämpade mig över linjen. Jag lyckades sittspurta in på andra plats i klungan och det resulterade i en härlig femte plats för dagen. Så mitt spurtuppdrag blev till en positiv överraskning för mig själv, gott!

www.wetterhall.se
www.enduraracing.com

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofem med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!