Alexandra Engen är topptaggad | Bicycling.se
Cykelkultur

Alexandra Engen är topptaggad

27 feb 2014

Nu börjar årets säsong på allvar för Alexandra Engen, som både kommer satsa hårdare än någonsin samtidigt som hon också har lärt sig vart gränserna går. Alexandra förklarar.

Träningspassen har blivit längre, hårdare och mer intensiva. Nu börjar säsongen på allvar för Alexandra Engen.

Alexandra premiärtävlar i Sunshine Cup på Cypern på torsdag den 27:e februari. Och för första gången på flera år kommer den 26-åriga jönköpingsåkaren till start med en försäsong som inte kantats av skador:

– Jag tror kroppen börjat vänja sig. Jag har lärt mig var gränserna går och hur man gör för att flytta fram dem utan att drabbas av skador. Jag gör nog mer av allt, säger Alexandra.

 Alexandra Engen i världsmästardräkt. 

Fjolårets succésäsong, med segern i sprint-VM och fjärdeplatsen på den totala världsrankingen som några av topparna, slet hårt både psykiskt och fysiskt.

– Jag var väldigt trött efter fjolårssäsongen. Men nu är energitanken full igen. Jag vill ställa mig på startlinjen och känna att det ska bli skoj att köra skiten ur mig igen, säger Alexandra.

De tuffa träningspassen på cykeln och på gymmet varvats med åtskilliga timmar i simbassängen, i skidspåren och löpslingor i naturen.

– Jag har försökt lägga till nya saker hela tiden för att få mer variation. Det har varit nyttigt för både kroppen och huvudet.

Alexandra ingår också i den toppkvartett som SOK och Cykelförbundet satsar på inför OS i Rio 2016. Runt Alexandra, Emil Lindgren, Matthias Wengelin och Jenny Rissveds byggs en stab av ledare, tränare och mekaniker för att ge åkarna bästa möjliga förutsättningar att lyckas.

– Bara den saken att man ger resurser till en tydlig toppsatsning betyder mycket. Det är en stor fördel att vi vid vissa tillfällen också kan träna ihop och bygga teamkänslan.

För första gången på många år får Sverige också en internationell MTB-tävling i vår. Vårgårda CK har fått klartecken att från Internationella Cykelförbundet att arrangera en kategori C2-tävling i mitten av maj. Tävlingsdatumet krockar tyvärr med den tyska Bundesligan där Alexandra tävlar med sitt team.

– Men det är riktigt kul att Sverige fått en UCI-tävling igen. Och kolliderar det inte med världscup eller den tyska ligan så kommer jag självklart nästa gång!

Besök Alexandras hemsida här.

Alla bilder Armin M. Küstenbrück / EGO-Promotion 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet elva med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!