Alexandra Engen på snabbesök i Sverige | Bicycling.se
MTB

Alexandra Engen på snabbesök i Sverige

8 maj 2011

I ett fantastiskt sommarväder avgjordes tredje omgången av svenska cupen i crosscountry med Högaliden Race i Hjo. U23-världsmästarinnan Alexandra Engen hemma på snabbesök mellan de internationella tävlingarna, körde en av sina två planerade tävlingar i Sverige.

XC-banan i det populära tävlingsområdet var mycket torr och snabb på lördagen. Banan har mycket rötter, är teknisk och utslagsgivande. 
 
På startlinjen i damklassen återfanns tre regerande svenska mästarinnor, Alexandra Engen, XC-mästarinna, Jenny Rissveds, XC-juniormästarinna och svenska långloppsmästarinnan Emmy Thelberg. Det är naturligtvis stimulerande och en bonus när världsmästarinnan Alexandra Engen finns med på startlinjen då det är många som vill testa sin förmåga mot henne. 

Ett förhållande som Alexandra Engen är medveten om. Hon trampade gasen i botten och satte högsta fart direkt från start. Bakom henne gjorde inte helt oväntat Jenny Rissveds en mycket stark inledning och låg på en klar andra plats fram till dess att hon punkterade och föll tillbaka till en sjätteplats. Jenny kom tillbaka och körde upp sig till en tredjeplats. Då hoppade kedjan av och fastnade så var den dagen över för hennes del. 

Jenny Rissveds

– Det var synd för jag ökade avståndet till Emmy hela tiden och benen kändes bra, förklarar Jenny Rissveds.

– Det kändes som att jag hade krafter kvar att ge så det var lite tråkigt att det blev haveri. Det kändes bra fram till haveriet och det tar jag med mig. Jag kommer igen imorgon, sammanfattar Jenny Rissveds. 

Emmy Thelberg tappade till Jenny Rissveds och blev upphunnen av Angelica Edvardsson.

– Jag kom ifatt Emmy och drog i tre varv, tror jag det var, berättar Angelica Edvardsson.

– Sen ryckte Emmy i sista backen innan mål och där kunde jag inte svara, förklarar Angelica som har lagt upp säsongsträningen för att vara som starkast till SM-tävlingarna i Borås. 

Vann damklassen det gjorde inte helt oväntat utlandsproffset Alexandra Engen.

– Det är så roligt att komma hem och träffa alla cykelvänner. För mig är det härlig tändvätska. Alla är glada och jag vill självklart göra mitt bästa och visa vad jag kan, så det är inga svårigheter att hitta motivation. Dessutom gillar jag när det finns häftiga tekniska partier där det går att plocka tid. Och det gick det idag, berättar en mycket glad Alexandra Engen och fortsätter:

– Jag åker tillbaka till Tyskland i slutet av nästa vecka, sen väntar tre stora tävlingar i rad: Bundesligan i Saalhausen och världscuptävlingarna i Dalby Forest, England och Offenburg. Min nästa tävling i Sverige blir SM i Borås.

Högaliden Race
1. Alexandra Engen, Jönköpings CK 
2. Emmy Thelberg, Härnösands CK 
3. Angelica Edvardsson, Cykloteket RT

Källa: Svenska Cykelförbundet/Media.Namke
Foto: Thomas Rissveds 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioåtta med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!