Andalucia Bike Race dag 1 | Bicycling.se
MTB

Andalucia Bike Race dag 1

26 feb 2012

José Hermida och Rudi van Houts (Team Multivan Merida 1) var snabbast i dagens prolog över 34 kilometer i Andalucia Bike Race. Åsa Erlandsson och Kajsa Snihs (Team Snabeltutarna) tog en fin tredjeplats endast 2:23 efter vinnarna i damklassen. Se intervjun med Åsa och Kajsa efter målgången.

 

Kommentar från Cykeltidningen Kadens lag:
För oss (Calle Friberg och Jojje Borssén) gick det lite saktare. Vårt filmprojekt är inte så tidskrävande men vurpor och punkteringar är. Vi blev lite väl stöddiga i en utförskörning och höll båda två att gå omkull men Calle lyckades rädda sig själv i sista sekunden efter ett dåligt vägval av Jojje. Bildbevis från Calles kamera återfinns nedan.

Det är inte en bra position att ha under en prolog på ett etapplopp på sex dagar...Jojjes kropp och cykel (Canyon Grand Canyon AL 9.9 SL) höll ihop trots krashen.

Resultat, dag 1 Andalucia Bike Race

Dam Elit (topp fem)

Herrar Elit (topp fem)

Vad är Andalucia Bike Race?
För andra året arrangeras Andalucia Bike Race som är ett etapplopp på mountainbike. Tävlingen utgår från två olika orter - Cordoba och Jaén i södra Spanien. Man tävlar i par och kör tre dagar med start och mål i Cordoba och tre dagar med start och mål i Jaén. Tävlingen har i år 436 deltagare från 22 olika nationer. Totalt 218 lag. Banan sträcker sig över totalt 405 km och innefattar 11 500 höjdmeter.
> Mera information finns på www.andaluciabikerace.com

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiofem med siffror i fältet här

Kommentarer


2012-02-27 08:08   Stefan Larsén

Jäklar, vilken vurpa Jojje! Hoppas det gick bra, och tack för den fina rapporteringen. Vi håller tummarna för er och tjejerna!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!