Andalucia Bike Race dag 2 | Bicycling.se
MTB

Andalucia Bike Race dag 2

27 feb 2012

Första långa dagen i Andalucia Bike Race avklarad. José Hermida och Rudi van Houts lyckas vinna även dagens etapp på herrsidan. På damsidan slutade Åsa Erlandsson och Kajsa Snihs på en andraplats, endast drygt sex minuter efter vinnarna. Åsa och Kajsa är nu tvåa i sammandraget 8:38 efter ledande Bigham/Landtwing.

Andalucien visade sin bästa sida idag då solen strålade och värmde. Drygt 20 grader och vindstilla. Dagens etapp var 78 kilometer lång och innehöll cirka 2000 höjdmeter. Mestadels fin skogsstig med några asfalts-, grus- och gångpartier.

Kommentar från Cykeltidningen Kadens lag:
Fokus var att inte vurpa, punka eller göra några andra konstigheter som kunde förstöra flytet. Det lyckades vi med! Calle som har en ny Specialized S-Works Epic Carbon 29" har inte, efter fyra pass på cykeln, hittat rätt i sina dämparinställningar. Han har kraft nog att cykla cirklar runt mig och testa inställningar medan jag sliter i varje tramptag. Calle erkände dock att det även kändes lite i hans ben efter dagen. Lite...

Vi körde upp oss i totalrankingen till en hedrande 59:e plats av totalt 74 lag i elitklassen. Jag har lovat Calle att vi inte ska vara sist i elitklassen i alla fall. Det ser lovande ut att hålla det löftet. För att visa er lite hur dagarna ser ut i Andalucien har vi klippt ihop en liten film.

Vid tangenterna

Jojje Borssén

Resultat

Damer elit, topp fem sammandrag

Herrar elit, topp fem sammandrag

Vad är Andalucia Bike Race?
För andra året arrangeras Andalucia Bike Race som är ett etapplopp på mountainbike. Tävlingen utgår från två olika orter - Cordoba och Jaén i södra Spanien. Man tävlar i par och kör tre dagar med start och mål i Cordoba och tre dagar med start och mål i Jaén. Tävlingen har i år 436 deltagare från 22 olika nationer. Totalt 218 lag. Banan sträcker sig över totalt 405 km och innefattar 11 500 höjdmeter.

> Mera information finns på www.andaluciabikerace.com
> Ni hittar fina filmer från varje dag här

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioett med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!