Andalucia Bike Race dag 3 | Bicycling.se
MTB

Andalucia Bike Race dag 3

  Foto: Sportograf.com
28 feb 2012

Idag punkterade Team Multivan Merida 1 (José Hermida och Rudi van Houts) i sista nedförsbacken bara några kilometer från mål och fick se Team Multivan Merida 2 susa förbi och vinna dagens etapp. Svenskorna Åsa Erlandsson och Kajsa Snihs fortsätter att köra starkt och är nu 14 minuter efter ledande damlaget Topeak-Ergon / Centurion V.

Kommentar från Cykeltidningen Kadens lag:
Det var kaos i starten idag igen. De neutraliserade starterna funkar inte så bra här tyvärr. Startfältet är för stort för att köra på stora raka vägar. Väl inne på stigar och grusvägar sprack fältet upp snabbt. Dagens etapp innehöll det oskönaste och skönaste partiet i tävlingen hittills. Oskönaste var de 900 metrarna av banvall (nedlagd tågspår) som de dragit banan i. Skönaste var de två kilometer utförsåkning som kändes som en enda lång berg-och-dal-bana.

Vi kom imål på en 52:a plats idag.

Imorgon bryter vi upplägret här i Cordoba och drar mot Jaén.

Vid tangenterna

Jojje Borssén

Resultat Damer elit

Resultat Herrar elit


Vad är Andalucia Bike Race?
För andra året arrangeras Andalucia Bike Race som är ett etapplopp på mountainbike. Tävlingen utgår från två olika orter - Cordoba och Jaén i södra Spanien. Man tävlar i par och kör tre dagar med start och mål i Cordoba och tre dagar med start och mål i Jaén. Tävlingen har i år 436 deltagare från 22 olika nationer. Totalt 218 lag. Banan sträcker sig över totalt 405 km och innefattar 11 500 höjdmeter.

> Mera information finns på www.andaluciabikerace.com
> Ni hittar fina filmer från varje dag här

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!