Andalucia Bike Race dag 4 | Bicycling.se
MTB

Andalucia Bike Race dag 4

29 feb 2012

Branta uppförsbackar och steniga och stökiga nedförsbackar gjorde dagens etapp minst sagt utmanande. Andalucia Bike Race etapp fyra hade start och målgång Cordoba de Priego. Åsa Erlandsson och Kajsa Snihs tog ännu en fin placering idag (trea) och behåller sin andraplats i totalen.

José Hermida och Rudi van Houts lyckades vinna sin tredje av fyra etapper. Endast 19 sekunder skiljde lagen åt vid målgång. Dagens etapp mätte 70 km med drygt 2050 höjmeter.

Kommentar från Cykeltidningen Kadens lag:

Efter tre tuffa dagar med mycket klättring på varje etapp börjar det verkligen kännas att det är ett, som Jojje sa innan vi åkte, avancerat sportlov som vi är ute på. Även om Jojje får slita lite mer än mig så känns det i ben, rygg och nacke även för en annan, trots att vi firade med massage efter gårdagens etapp.

Efter tre etapper runt Cordoba så förflyttades vi tidigt i morse innan etappstart till Priego de Cordoba. En bussresa på två timmar som sovdes bort.

Mr. "Ironman" Jojje var lite trögstartad idag men kom igång bättre efter halva sträckan. Jag själv kände mig pigg hela dagen och njuter av cyklingen. Terrängen denna dag var lite annorlunda med sköna grus- och asfaltsklättringar blandat med osköna steniga stigar, jämfört med de mer "flowiga" som förekommit tidigare. Soligt och skönt var det idag igen. Vi ligger nu 51:a i Herr Elit. Imorgon laddar vi för den längsta och tuffaste etappen på 86,6 km och över 2741 meters klättring.

Vid tangenterna

Calle Friberg

Damer elit

Herrar elit

Vad är Andalucia Bike Race?
För andra året arrangeras Andalucia Bike Race som är ett etapplopp på mountainbike. Tävlingen utgår från två olika orter - Cordoba och Jaén i södra Spanien. Man tävlar i par och kör tre dagar med start och mål i Cordoba och tre dagar med start och mål i Jaén. Tävlingen har i år 436 deltagare från 22 olika nationer. Totalt 218 lag. Banan sträcker sig över totalt 405 km och innefattar 11 500 höjdmeter.

> Mera information finns på www.andaluciabikerace.com
> Ni hittar fina filmer från varje dag här

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosex med siffror i fältet här

Kommentarer


2012-02-29 23:41   Anna W

Lucka till med resten av loppet!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!