Andalucia Bike Race dag 5 | Bicycling.se
MTB

Andalucia Bike Race dag 5

1 mar 2012

Femte dagen av Andalucia Bike Race var också den längsta i detta etapplopp över sex dagar. 86 kilometer och 2741 höjdmeter skulle övervinnas. Åsa Erlandsson och Kajsa Snihs gjorde det bra och var trea endast 3:55 efter segrarna i damklassen.

Filmen är från tredje etappen.

Kommentar från Cykeltidningen Kadens lag:

Då var "kungaetappen" avklarad här i Jaén där vi nu befinner oss. Som tidigare sagt så mätte den drygt 86 kilometer och 2741 meter som skulle klättras. Dagen bjöd på ca 15 grader och sol vid starten som gick i utkanten av Jaén. Efter den obligatoriskt hetsiga neutrala starten i 7-8 kilometer där man konstant tappar bort varann, så gick det uppför under de fyra första milen. Inte brutalt brant hela tiden men ändå. Jojje hade väl inte "sprättben" från start men kom igång efter en stunds klättrande. Jag kände mig lite småseg idag även jag. Även om farten för mig är "mystempo" så får man känningar lite här och var ändå efter 4-5 timmars mtb-cyklande per dag. Och då är det skillnad på detta race och de flesta andra mtb-etapplopp som består av mycket mer grusväg och knappt några stigar. Kul men jobbigt här alltså.

På toppen av första klättringen fick vi ett kärt återseende i form av snö på vägarna. Sedan följde steniga och tuffa klättringar blandat med helt fantastiska stigar bitvis. Min heldämpade 29" är som gjord för detta race och känns hur bra som helst. Jojjes på sin hardtail får jobba lite mer men kör förvånandsvärt bra på de tekniska partierna tycker jag. Bra där! Men nästan så att man bävar för de långa branta utförskörningarna där man måste ligga och bromsa så det krampar i fingrarna i 20 min. Det har ändå gått bra under dagen och inga större problem under de 5 timmar och 20 minuter vi var ute. Nu är det bara en dag kvar. Nemas problemas!

Vid tangenterna - Calle Friberg

> Ni hittar samtliga resultat här.

Vad är Andalucia Bike Race?
För andra året arrangeras Andalucia Bike Race som är ett etapplopp på mountainbike. Tävlingen utgår från två olika orter - Cordoba och Jaén i södra Spanien. Man tävlar i par och kör tre dagar med start och mål i Cordoba och tre dagar med start och mål i Jaén. Tävlingen har i år 436 deltagare från 22 olika nationer. Totalt 218 lag. Banan sträcker sig över totalt 405 km och innefattar 11 500 höjdmeter.

> Mera information finns på www.andaluciabikerace.com
> Ni hittar fina filmer från varje dag här

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugofem med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!