Andalucia Bike Race dag 6 | Bicycling.se
MTB

Andalucia Bike Race dag 6

  Foto: www.sportograf.com
2 mar 2012

José Hermida och Rudi van Houts i Multivan Merida 1 och Sally Bigham och Milena Landtwing i Topeak-Ergon / Centurion Vaude blev vinnarna i årets upplaga av Andalucia Bike Race. Åsa Erlandsson och Kajsa Snihs lyckades behålla sin andraplats i totalen.

Det danska laget "The Danish Olympic Team" körde idag upp sig i totalen när de vann dagens etapp 1:53 före Jose Hermida och Rudi van Houts. Danskarna slutade på en fin tredjeplats i totalen.

Kommentar från Cykeltidningen Kadens lag:
Jag är glad att vi överlevde alla galna utförsåkningar. Att klättra 2000 höjdmeter är en sak. Ganska enkelt och riskfritt i sammanhanget. Att åka 10 km utför är en helt annan femma. Dagens drygt 10 km utför innan målgång satt fint men skapade tidigt oro i kroppen. Ni vet, "det är sista". Man slappnar av och pang så ligger man där...

Nu hände inget oss men vi såg flera under dagens utförsåkningar som låg i diket. Otur att behöva åka ambulans istället för åka hem.

Vi är båda lite småförkylda och gårdagen var för mig jobbig. Idag var för oss båda ännu jobbigare. Segt, oförklarligt, det kändes flera gånger under dagens som om bromsen låg på. Jobbigt som fan helt enkelt. Kanske så det ska kännas efter 6 dagar på mountainbike.
Läs hela vårt reportage i Cykeltidningen Kadens # 3 som kommer i slutet av mars. Dessutom kommer ni kunna se filmer från varje etapp som vi nu ska hem och klippa ihop.

Vid tangenterna - Jojje Borssén

Slutresultat damelit

Slutresultat herrelit


Vad är Andalucia Bike Race?
För andra året arrangeras Andalucia Bike Race som är ett etapplopp på mountainbike. Tävlingen utgår från två olika orter - Cordoba och Jaén i södra Spanien. Man tävlar i par och kör tre dagar med start och mål i Cordoba och tre dagar med start och mål i Jaén. Tävlingen har i år 436 deltagare från 22 olika nationer. Totalt 218 lag. Banan sträcker sig över totalt 405 km och innefattar 11 500 höjdmeter.

> Mera information finns på www.andaluciabikerace.com
> Ni hittar fina filmer från varje dag här

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextioett med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!