ANGi - Hjälmen som ropar på hjälp | Bicycling.se
Prylar / Teknik

ANGi - Hjälmen som ropar på hjälp

29 nov 2018

Specialized lanserar nu ANGi – en hjälmteknologi som skyddar före, under och efter en krasch, genom spårning i realtid, kraschdetektor samt en larmfunktion som skickar ut ett meddelande med rop på hjälp.

Fram tills nu har hjälmar bara skyddat under själva kraschen. Men tillsammans med MIPS och den innovativa sensor ANGi (Angular and G-Force indicator) skyddar Specializeds hjälmar nu före, under och efter kraschen. ANGi är en patenterad sensor för hjälmar, med inbyggd accelerometer och gyroskop. Enkelt förklarat har ANGi en innovativ sensor som mäter krafterna vid ett slag mot hjälmen. Den mäter också skadliga rotationskrafter i kraschen, även om det inte har skett något direkt slag mot hjälmen.

Från och med 2019 kommer samtliga av Specializeds hjälmar att antingen vara utrustade med ANGi, eller ha ett fäste för ANGi. 

Sensorn i ANGi känner av och mäter de krafter som vanligtvis uppstår vid en krasch. Om sensorn upptäcker sådana krafter kommer den
att sända en signal till Ride App på din telefon, sätta igång ett alarm och påbörja en nedräkning. Om du är okej är det bara att stänga av nedräkningen och fortsätta cykla. Men om du är skadad och inte kan stänga av nedräkningen kommer Ride App att skicka ett sms till de personer du själv har angett på din lista, och berätta att du har varit med om en krasch. Den meddelar då också dina GPS-koordinater.

Med ANGi kan du även dela med dig av dina cykelplaner innan du ger dig ut och cyklar. Du kan också skicka en länk med live tracking till dina kontakter, så att de kan följa dig i realtid.

Eftersom ANGi kommunicerar via din nätuppkoppling, och kräver signal hela tiden för att fungera, undrar du säkert vad som händer när du cyklar i ett område utan täckning. Då kommer ANGi att jobba för din säkerhet på ett annat sätt. Mata in hur länge du tänker vara ute och cykla, och rita upp rutten innan du ger dig ut. Då behöver du bara en aktiv signal när du börjar cykla. Om du sedan inte är tillbaka från cyklingen innan tiden gårut så kommer ANGi att skicka ut ett meddelande med dina senaste registrerade koordinater samt din valda rutt till dina nödkontakter. Det fungerar oavsett om du har täckning eller inte.

Mips, nu även i Specializeds hjälmar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtioåtta med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!