Anna Beck - Årets kvinnliga idrottare! | Bicycling.se
Landsväg

Anna Beck - Årets kvinnliga idrottare!

30 jan 2018

Två av sju priser på Parasportgalan 2018, som gick av stapeln i söndags, gick till aktiva och ledare inom cykelsporten.

Anna Beck, regerande världsmästarinna blev utnämnd till Årets kvinnliga idrottare och Michael Lindgren, Svenska Cykelförbundets förbundskapten för paracykel vann priset "Årets ledare".

Michael Lindgren har varit med och byggt upp paracykelverksamheten i Sverige sedan år 2000, först som aktiv och därefter som ledare, förbundskapten och projektledare för Paracykelakademin som syftar till att skapa förutsättningar för att barn och unga med rörelse- och synnedsättningar ska kunna använda cykel både för transport, motion och social samvaro. 

– Ja, vad säger man. Jag är oerhört stolt och tacksam för det här priset. Vi har fantastiskt motiverade och engagerade aktiva och ledare som presterade fantastiskt under säsongen 2017. Vi försöker skapa en prestationsmiljö i vår landslagsverksamhet där alla aktiva som ledare får möjlighet att prestera maximalt när vi är i hetluften. Vårt ledord för 2018 är ”Skratt ger watt”, säger Michael Lindgren om priset. 

Anna Beck, Skoghalls CK, som 2017 spurtade hem världsmästartiteln i linjeloppet på VM i Sydafrika och tog silverplatsen i tempot, vann kategorin Årets kvinnliga idrottare. Utöver två historiska medaljer levererade Anna Beck resultat över förväntan hela förra säsongen med flera världscupmedaljer. Anna var även nominerad till kategorin Årets nykomling inom parasporten.

–Tack, vi är så många som är så duktiga. Jag hoppas att det ger fler så att vi får med oss fler, sa Anna Beck när hon tog emot priset. 

Anna framförde också ett tack till landslagskollegan, Henrik Marvig, eftersom det var efter att ha läst en artikel om Marvig som hon fick upp ögonen för Paracykelsporten. Henrik Marvig är även han regerande världsmästare inom paracykel och var nominerad till Årets manliga idrottare. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!