Åre Bike Festival: Brinnande dragrace, midnattscykling och världsstjärnor | Bicycling.se
MTB

Åre Bike Festival: Brinnande dragrace, midnattscykling och världsstjärnor

3 jul 2017

Åre Bike Festival fortsätter att utvecklas. Succén med midnattscykling på Åreskutan kommer tillbaka, likaså populära filmtävlingen Åre Video Challenge. Åre Enduro lockar fortsatt tävlande från hela Sverige samtidigt som anmälningarna från utlandet ökar. Dessutom dyker nyheten Burning Logs upp på Åre torg.

Alla bilder: Emrik Jansson

Festivalen har verkligen tagit ny fart och står nu på en stark grund som vi kan bygga på många år framöver. Superkul med högt intresse och bokningar på både boenden och pass för veckans schema, säger Jenny Liljegren, festivalledningen.

Förra året presenterades Midnattscykling på Åreskutan som en nyhet, något som blev en succé med fyllda liftar, brinnande eldar längs leden nedför berget och flera hundra cyklister som under nätterna två fick njuta av en unik upplevelse. Även populära filmtävlingen Åre video Challenge kom tillbaka med dunder och brak. 

En av årets nyheter är att Åre Video Challenge även kommer att livesändas på Åre Bike Festivals facebooksida.

- Åre Bike Festival ökar i popularitet och livesändningen är ett svar på de festivalfans önskemål som i år tyvärr inte kan vara på plats. En liten sneak peek på allt det roliga, även om det inte på långa vägar kommer kunna mäta sig mot att uppleva det på plats, säger Christian Kalmendal, festivalledningen.

En annan nyhet är det spektakulära drag racet Burning Logs – en tävling om vem som snabbast kan dra en brinnande stock bakom sin cykel över Åre torg.

Det blir också ett utökat program för alla barn under festivaldagarna med speciella barnaktiviteter varje dag så som downhilltävling i Åre Bike Park och dirt-dag.

Åre Enduro går av stapeln som en del av ESS, Enduro Sweden Series, och är nu även en kvalifikationstävling mot Enduro World Series. Till Åre Enduro kommer världseliten inom denna just nu mest växande genre inom mountainbiking, bland annat Åres egen Robin Wallner. 

Dessutom är vår egen bergspatrull med Andreas Danielsson i spetsen på plats. 

Hela festivalprogrammet och information om festivalband hittar ni på arebikefestival.com

Se förra årets vinnande bidrag i Åre Video Challenge.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!