Åre nästa för Specialized | Bicycling.se
MTB / XC

Åre nästa för Specialized

16 apr 2012

Den 28 april öppnar Åre Bikes i samarbete med Specialized en ny konceptbutik i centrala Åre. Tyngdpunkten kommer att ligga på mountainbike och downhill, men butiken kommer att erbjuda allt från barncyklar till fullblodsracers.

Åre Bikes startade 2005 som en liten downhillcykeluthyrning av cykelpionjärerna Hjalmar Olofsson och Pelle Nilsson. Sedan dess har både verksamheten och cyklingen i Åre växt i en rasande takt, och när de sju år senare slår upp butiken för säsongen är det i både nya och större lokaler.

För två år sedan etablerades ett samarbete med Specialized som hyrcyklar – ett samarbete som nu fördjupas ytterligare i och med öppningen av Sveriges andra Specialized concept store.

Den 210 kvadratmeter stora butiken ligger belägen i VM-huset i centrala Åre, endast ett par tramptag från Åre Bike Parks liftar och leder. 

– Vi älskar cyklingen i Åre och satsar hårt för framtiden då vi ser att antalet besökare på sommaren i byn växer stadigt för varje år. Vårt mål är att bli den ledande butiken i norra Sverige. Butiken, som har öppet året runt, skall vara en reseanledning och med Specialized har vi funnit den perfekta partnern för att nå dit, säger Pelle Nilsson.

Åre Bikes kommer att ha 50 downhill- och crosscountrycyklar för uthyrning och test tillsammans med verkstad och en fulladdad shop med ett brett utbud av Specialized produkter och cykeltillbehör.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugonio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!