Åre satsar och vill öka cykelomsättningen med 20 miljoner | Bicycling.se
MTB / XC

Åre satsar och vill öka cykelomsättningen med 20 miljoner

7 jul 2017

Genom att aktivt jobba för ökad cykelturism i Åre ska omsättningen från just cyklingen öka med drygt 20 miljoner kronor till år 2025. Huvudsakligen genom att satsa på crosscountrycyklingen. Den 6 juli, sättes spaden i marken för Björnens nya xc-område.

Cyklingen i Åre omsatte 2016 drygt 32 miljoner kronor. Då räknar man med både cykeldagar i Åre Bike Park, uthyrning av cyklar, guidning, logi, restaurangbesök och shopping. Nu har Biking Åre*, Åres gemensamma arbetsgrupp för cyklingen i Åre, bestämt att denna omsättning ska ökas till närmare 54 miljoner kronor år 2025.

Cyklingen är en mycket viktig del av besöksnäringen i Åre under barmarkssäsongen. Tillsammans med vandringen är det en huvudanledning till besök för våra gäster. Intresset för cyklingen i Åre växer för varje år och vi har satt upp tydliga mål mot vilka vi nu jobbar, säger Therese Sjölundh, VD, Åre Destination.

Inom dessa mål ligger att bredda cykelprodukten. Både downhillcyklingen i Åre Bike Park med fler enklare leder så att insteget blir lägre för nybörjare och barnfamiljer, men också att skapa en riktigt bra crosscountryprodukt i centrala Åre.

Nu i juli drar bygget av helt nya crosscountryleder igång i Björnen där den första slingan blir en enklare blå led ned mot Sadeln samt en barnslinga och grillplats vid Valles skidland. Dessa beräknas stå klara till sommaren 2018. 

Utöver detta projekterar SkiStar för att bygga en ny xc-led uppe på VM-platån, vid liften VM8:ans toppstation.

- En tydligare crosscountryprodukt i centrala Åre är efterlängtad och det känns väldigt kul att vi äntligen är igång. De enklare blå crosscountrylederna byggs för att passa både nybörjare och mer vana cyklister och blir ett bra komplement till redan befintliga downhillleder i Åre Bike Park, säger Therese

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettioåtta med siffror i fältet här

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!