Årets cyklister: Emma och Emil | Bicycling.se
MTB / Profiler

Årets cyklister: Emma och Emil

  Foto: Göran Furbrink
15 nov 2014

Emma Johansson och Emil Lindgren tog hem titeln Årets cyklist. Priset delades ut på Sweden Bike Expo idag av Svenska cykelförbundets huvudsponsor Postnord.

Årets cyklist är ett årligt pris som delas ut till en kvinnlig respektive en manlig cyklist för framstående prestationer inom cykelsporten. Priset, som tidigare hette Postryttaren, instiftades 1983 som ett stipendium och delades ut av Postgirot bank till bästa svenska dam- respektive herrcyklisten på landsväg.

Idag nomineras cyklister från cykelsportens alla sex grenar: landsväg, mountainbike, BMX, cykelcross, bana och paracykel. Prissumman är 25 000 kronor och delas ut av Svenska cykelförbundets huvudsponsor Postnord.

Landsvägscyklisten Emma Johansson tog emot det ärofulla priset i damklassen med motiveringen "Efter en fantastisk säsong med världscupvinster samt andra stora segrar  visade Emma på VM vilken enastående cyklist hon är med en fantastisk åkning i kampen om guldet, vilket resulterade i en bronsmedalj".

I herrklassen blev det MTB-cyklisten Emil Lindgren som kammade hem titeln med motiveringen: "Emil Lindgren tog VM-silver i sprint efter att först detta år börjat köra denna disciplin. Svensk mästare i XCO, Jönköping. Fin världscupavslutning i Meribel som elva och toppat på detta en niondeplats på världsrankingen."

De övriga nominerade till Årets cyklist var Alexandra Engen och Jenny Rissveds (MTB), Calle Friberg (CX), Caroline Hindmo och Filip Svanberg (BMX), Jonas Ahlstrand och Tobias Ludvigsson (landsväg), Henrik Marvig och Jessica Enfot (para) samt Preben Larsen (bana).

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!