Åtta svenskar kör världscupspremiären i Sydafrika | Bicycling.se
MTB

Åtta svenskar kör världscupspremiären i Sydafrika

Alexandra Engen (tredje från vänster) med sina nya teamkamrater – Marcus Klausmann, Mona Eiberweiser och Elisabeth Osl.   Foto: Svenska cykelförbundet
16 mar 2012

Fyra i cross-country och lika många i down-hill deltar för sina respektive team i helgens världscuptävlingar.
– Jätteroligt och glädjande att så många tar möjligheten och ställer upp, säger förbundskapten Fredrik Ericsson inför UCI MTB World Cup premiären i Pietermaritzburg, Sydafrika.

Förra årets tuffa tävlingsbana har delvis byggts om och har blivit än mer krävande, både tekniskt och fysiskt. Tävlingsbanan är 5,5 kilometer lång och varvet har 280 höjdmeter.

– Förra årets svåra Rock Garden känns i dag enkel i jämförelse med den nya banans helhet, konstaterar Alexandra Engen som är glad över att vara igång igen efter den omtumlande historien efter vurpan på Cypern.
– Jag vet inte var jag står men jag har haft bra träningsdagar här med mitt nya team. Det ska bli skönt att få tävla igen.

För Alexandra Engen, Kajsa Snihs och Sverige är varje UCI-poäng viktig i det pågående OS-kvalet. Kajsa Snihs med startnummer sex i damernas U23 har stora möjligheter att plocka med sig många poäng.

På herrsidan i cross-country deltar Emil Lindgren och Magnus Darvell. Håller Emil Lindgrens fina form från Cypern i sig, kan han ha en topp-tio-plats inom räckhåll. 

På DH-sidan kör bröderna Robin och Niklas Wallner, Felix Beckeman och Oscar Härnström.
– Robin var den som var i särklass vid vårt senaste träningsläger, berättar Fredrik Ericsson. Men också Oscar Härnström har imponerat på förbundskaptenen:
– Oscar visade starka takter under tidsträningen.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!