Bansträckningen för Tour de France 2014 | Bicycling.se
Landsväg / Tour de France

Bansträckningen för Tour de France 2014

24 okt 2013

Under ett välbesökt event så har bansträckningen för nästa års Tour de France presenterats. Att loppet också nästa år kommer vara långt, tufft och svettigt är nog ingen överraskning.

Inför mer än 4000 åhörare så presenterades bansträckningen för nästa års 3656 kilometer långa Tour de France. Med start i England och Yorkshire och med traditionell målgång på den avenyn Champs-Elysées, så lovar det 101:sta loppet mycket svettig spänning. Kullerstens-pavèn som används under Paris-Roubaix kommer ha ett finger med i att utkristallisera en slutsegrare, likaså målgångarna uppe i Pyreneerna och det enda tempoloppet som är planerat till den näst sista dagen.   


Nästa års bansträckning. Start i England där också de tre första etapperna är förlagda. Touren går detta år "medurs" runt Frankrike, med mål i Paris.

Starten i England innebär att det är den fjärde gången som Touren har tagit avstamp från de brittiska öarna. Likaså är det den tjugonde gången som loppet startar utanför Frankrike. Väl på kontinenten så väntar kullerstens-sektionerna från Paris-Roubaix, där nio sektioner om totalt femton kilometer väldigt skakig hästkärre-väg kommer göra det svettigt för klungan.

21 etapper fördelade som följer: nio platta etapper, fem backiga, sex bergsetapper varav fem med målgång på toppen av ett berg, ett individuellt tempolopp och två vilodagar. Totalt 3656 kilometer. 

Vidare kommer branta bergspass att ytterligare göra livet ansträngt för både slutsegerskandidater och deras hjälpryttare. Tour de France 2014 kommer att innehålla 25 klassificerade bergspass enligt kategori två, kategori ett och HC/Hors Categorie/så brant att det saknar klassificering: 

* 1 klassificerat bergspass i Yorkshire

* 11 i Vosges

* 5 i Alperna 

* 8 i Pyreneerna

Som jämförelse så har det totala antalet bergspass under de tre tidigare årgångarna varit:

* 23 bergspass under 2011

* 25 under 2012

* 28 under 2013 

Den yngste slutsegraren har varit 20 och den äldste 36. I sken av detta var årets vinnare Chris Froome med sina 28 år en högst medioker segrare. Kommer han stå på toppen av podiet i Paris den 27e juli? Vi kommer följa tävlingen med stort intresse! 

Vilka tror du kommer göra upp om slutsegern i 2014 års upplaga av världens största cykeltävling? Kommentera nedan! 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtioett med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!