Bicycle Film Festival i helgen | Bicycling.se
Cykelkultur

Bicycle Film Festival i helgen

23 aug 2013

Stockholms Cykelfest, där den gästande filmfestivalen Bicycle Film Festival deltar, går av stapeln i helgen på Södermalm i Stockholm.

BFF är en filmfestival som tog sin början i NewYork 2001. Imorgon lördag besöker festivalen Stockholm samtidigt som Stockholms Cykelfest arrangeras. Vi ställde några frågor till den ansvarige producenten Elin Sleipnes. 

Varför skall man besöka Stockholm Cykelfest? 

– För att det kommer bli en fantastiskt rolig dag då hela Södermalm kommer att krylla av cyklister. Stockholm Cykelfest samordnas med Bicycle Film Festival Stockholm som kommer för första gången till Sverige och som visar ett brett utbud av filmer om cykling av alla de slag.

Vilka evenemang får man inte missa? 

– Svenskt SM i cykelpolo som går av stapeln kl. 12.00 på Åsötorget, BMX-tävlingarna i Björns trädgård kl.13.00 där flera proffs kommer att delta, bl a årets vinnare av BMX Masters Adrian Malmberg. Alla fina cykelfilmer kommer visas med start 15.30 och slutligen såklart den stora efterfesten på Debaser Medis med dj-maraton, prisutdelning och gold sprint!

Vad är festivalens höjdpunkt? 

– Bicycle Film Festival Stockholm som startar på eftermiddagen och håller på till sena natten. Det är första gången som den kommer till Stockholm och vi är väldigt stolta över att få hit den.

Vilka är välkomna, måste man vara en cyklist? 

– Nej, absolut inte, alla är välkomna.

Vad hoppas ni på att festivalen gör för avtryck bland cyklister och medborgare?

– Vår avsikt med Stockholm Cykelfest och Bicycle Film Festival Stockholm är att förmedla cykeln som glädjekälla. Vi hoppas att de som redan cyklar ska få sitt lystmäte tillgodosett och att de som ännu inte gör det blir nyfikna. Vi kommer att erbjuda ett ganska brett utbud med olika former att använda sin cykel på, så vi hoppas glädja både barn, unga och vuxna.

Kommer den tillbaka nästa år? 

– Ja, vår målsättning är att kunna göra en flerdagarsfest nästa år.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!