BMC släpper el-enduron Trailfox AMP | Bicycling.se
MTB

BMC släpper el-enduron Trailfox AMP

8 jun 2017

Schweiziska BMC vänder blad och hakar på den starka trenden med el-mtb som just nu drar fram över södra Europa och satsar hårt med en elektrifierad version av deras endurorig Trailfox.

För att bibehålla så mycket åkkänsla som möjligt har man utgått från en helt vanlig Trailfox men justerat geometrin en aning och skapat en något längre hjulbas för att få plats med motorn, en Shimano STEPS E8000. Den ärver även BMCs beprövade APS länkage och 150 mm gung fram och bak.

För att få till den styvhet som krävs för att hålla ordning på det drygt 22 kilo tunga ekipaget är ramen helt i kolfiber. På komponentsidan har man på värstingvarianten LTD valt XTR Di2, el så långt det kan gå alltså. Hjulen, kolfiber de med, än 27.5+. Just den där värstingen går på några tusen över hundratusen kronor. Billigaste varianten blir din för närmare 65. 

Vi har fått chansen att testa den och kanske främst jämföra den med en ”vanlig” Trailfox. Så hur den beter sig på stigen, vad mer vi har att säga om den och vad vi ser för nack-och fördelar med el-mtb ska vi snart återkomma till. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioett med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!