BMC uppgraderar Speedfox | Bicycling.se
MTB

BMC uppgraderar Speedfox

22 jun 2017

BMCs nygamla snabbräv är den första hojen med helt integrerad dropperpost, som dessutom är automatsynkad till läget på dämparen.

Speedfox har några beprövade år på nacken men har nu fått sig en ganska ordentlig makeover. Tidigare rörde det sig om en 29:a med 130mm slaglängd, nu kommer den med antingen 27.5" hjul och bibehållna 130mm eller 29" med 120. Men det mest spännande är den integrerade dropperposten som är automatiskt synkad till läget på bakdämparen. Fördelarna är flera men huvudtanken är att minska risken för det där vi så ofta glömmer, att sätta på kranen efter att vi klättrat färdigt. 

Med mindre spakar och knappar blir det en enkalre och renare cockpit, själva reglaget funkar dessutom åt alla håll och kanter, så du kan montera det där du själv vill ha det. 

Tveklöst en spännande innovation tyckte vi, så vi åkte ner till rävens hemland Schweiz för att smaka på det hela. Vad vi tyckte kan du läsa i det kommande nummret av Bicycling. Hos prenumeranter den 28 Juni och i butik den 4 juli.

På vift i alperna. Foto:  Jeremie Reuiller

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!