Nya BMC Timemachine Road tar integrerat och aero till en helt ny nivå | Bicycling.se
Landsväg

Nya BMC Timemachine Road tar integrerat och aero till en helt ny nivå

4 jul 2018

Sex år efter lanseringen av föregångaren släpper BMC nu en helt ny version av Timemachine road. Nyckelorden är aero, integration, mångsidighet och användarvänlighet.

Nya Teammachine road från BMC är en aerolektion i integration and användarvänlighet. Aerohojar har alltid handlat om kompromisser. Har det inte varit så att man har naggat på komforten har det handlat om vikt eller att de alltid inte varit så praktiska. Något som BMC (och flera andra)nu vill ändra på. Föregångaren har nu mer än sex år på nacken så denna nya Timemachine Road minst sagt välkommen.    

Timemachine ROAD 01 ONE

Aero Module 
Att bygga en cykel som är aero i en vindtunneln är en sak, att bygga en som är lika aero när den är utrustad för en cykeltur i verkligheten är en annan. BMC menar att flaskorna på en vanlig hoj påverkar aerodynamiken enormt och vill man skapa något som håller hela vägen så behövs en integrerad och aerodynamisk lösning för just flaskorna. Systemet som man skapat tillsammans med Elite har fått namnet Aero Module och är helt enkelt integrerade flaskhållare med en förvaringslåda i botten där man kan få plats med slang, patron och lite till. Mer aero och högre funktionalitet helt enkelt. Systemet är designat för och ger mest aerodynamiskt effekt med två stycken 550 ml flaskor på plats. Ja, det går att demontera hållaren men då blir det en form av öppning i ramen.   

ICS
Även i styret är det integration för hela slanten. För justerbarhetens skull har man valt ett styre och styrstam för sig. Kikar man på härligheten framifrån är det tydligt att detta är något som kommer göra sig bra i vinden, helt utan kablar och annat i vägen. Styrstammen har även ett valfritt integrerat kabelfäste. 

TMR kommer bara med skivor och för att öka på aerodynamiken kring själva bromsarna har BMC gett dem ett liten skyddande plasthölje. Nu när UCI har tillåtit skivor på landsvägstävlingar kommer vi garantera se denna hoj köras av teamet på årets tour. 

Vi är en av få som redan fått testa nya Timemachine och ett storskaligt test kommer i Bicycling nr7

Timemachine ROAD 01 ONE

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiosju med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!