Borta bäst men hemma bättre | Bicycling.se
Cykelkultur

Borta bäst men hemma bättre

16 jun 2018

Ledarkrönika: Det är precis som i drömmen, i den bild jag har av episk cykling. Stigen är torr och lite dammig, jag föredrar det så, kanske som en motreaktion mot all väta vi får genomleva på vintern.

Det är ganska varmt, runt 20 grader, så svetten rinner lite lätt i pannan. Stigen slingrar sig fram genom tallskog, upp över granithällar där jag passerar små sjöar. Ner genom ett knallgrönt parti med lövträd och ormbunkar. Det går upp och ner i precis lagom dos, stigen är snabb. Uppför färdas jag på lite bredare grusstigar som påminner om motionsslingor, nedför är det stökigt, knixigt och utmanande. Lyckokänslan är total.

Tankarna går till stigar på USAs västkust eller i bergen runt Valais i Schweiz. Men för att ta mig hit har jag inte behövt plocka isär min cykel till atomer eller suckat i säkerhetskontrollen på Heathrow. För att komma hit har jag cyklat i tre minuter, och det genom en grönskande och vacker stadspark. Det skulle kunna vara nästan varsomhelst i Sverige, men just i dag är jag i Änggårdsbergen. Visst har vi har dåligt med stora berg och välbyggda stigar i Sverige, och jag kommer aldrig sluta drömma mig bort – vänd bara blad så förstår ni varför. Men att bo i en storstad och bara ha några minuter till episk cykling gör både livet lättare och bättre.

En av nycklarna är vår svenska allemansrätt - som vi ska vara stolta och värna över- och vår tillgänglighet till naturen som är nästan världsunik. Så i vårt senaste nummer bär vårt resereportage ingen annanstans än hem, i formen av en guide till det bästa som Sverige har att erbjuda för dig som älskar att cykla. Hoppas vi ses i skogen eller längs vägen!

Bäst just nu: Att den tidiga och underbart varma våren och försommaren så exemplariskt bjöd in till ovanstående

Mest illavarslande just nu:
Jag vill ändå tro att självkörande bilar kommer bidra till en bättre trafikmiljö för oss cyklister. Tänk bara att få slippa alla som medvetet kör på och prejar cyklister? Att det fortfarande kommer hända olyckor är en annan sak. Som när en Ubervolvo rammade rakt in i kvinnan som gick med sin cykel över vägen i Arizona tidigare i år, den första dödsolyckan där en självkörande bil fanns med i bilden. På filmen från olyckan så tycks kvinnan komma från ingenstans och man ville nästan förstå att bilen inte reagerade. Men utredningen har nu visat att bilen noterade kvinnan men var programmerad att inte reagera så fort och direkt, för det kanske bara kunde vara en plastpåse som svävade fram där över vägen…

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtio med siffror i fältet här

Kommentarer


2019-11-21 10:46   Anna Erickson

Jag heter Anna Erickson från Stockholm - Sverige, jag är högskolelärare av yrke. Detta är en mycket glad dag i mitt liv att dela med dig här ute hur jag fick min sanna kärlekspartner tillbaka. Dr.Oduduwa hjälpte mig med magiska kärleksförtryck att få tillbaka min ex pojkvän efter 2 års separation han är hemma till mig. Jag rekommenderar att alla kan få samma hjälp av honom kontakta honom via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa att kontakta denna spiritualist - Stava för att få tillbaka ditt ex
återställa ryggförlust kärleksförhållande
förena bruten
magisk kärleksförtroll för att få tillbaka
sluta skilsmässa
Älskar stava för att undvika att fuska par
Älskar stava för att stoppa uppdelningen

(dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!