Wiggins står över årets Tour de France | Bicycling.se
Landsväg / Tour de France

Wiggins står över årets Tour de France

3 jun 2013

På grund av ett trilskande knä är den regerande Tour de France-segraren Sir Bradley Wiggins tvungen att avstå från att försvara sin titel.

Idag bekräftar Sky-chefen Dave Braillsford att den regerande Tour de France-segraren Sir Bradley Wiggins inte kommer stå på startlinjen på Korsika den 29 juni när årets lopp startar. Efter att den 18 Maj ha brutit Giro d`Italia med en lunginfektion har han inte varit kroppsligt förmögen att träna. En knäskada som under Girot nämndes i förbifarten, har nu blivit det huvudsakliga problemet. Teamläkaren rekommenderar fem dagars fullkomlig vila och därefter en uppbyggnad under två till tre veckor mot normal träningsmängd. 

Bradley Wiggins säger att det självfallet är en stor besvikelse att inte kunna delta, både för sin egen del men också alla fans som sett framemot att se britten försvara sin seger. Samtidigt är han också lättad av att ha fattat beslutet och inte behöva oroa sig för skadan och stressa mot klockan. 

Detta är naturligtvis väldigt trist för cykelfans jorden över. Att en regerande mästare inte kan försvara sin slutseger i årets upplaga är beklagligt, men Bradley Wiggins kommer tillbaka nästa år.


 Chris Froome kommer med stor sannolikhet bli utsedd till kapten under Tour de France.

Vad detta i förlängningen innebär är att Wiggins lagkamrat Christopher Froome, tvåa på TdF-podiet förra året, mycket troligt kommer bli utsedd till kapten och vara skyddad av sitt lag. Detta är intressant då det i upptakten inför årets tävling har kommit en del tvetydiga budskap från Wiggins och Froome där den ena har sagt att det inte är självklart vem som kommer leda Sky, och där den andra hävdat att han har fått Sky-chefernas intygan om att bara han kommer vara boss i laget.

Nu är beslutet i stort sett en formalitet för Dave Braillsford.  

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!