Calle Friberg: andra etappen i Bike 4 Peaks | Bicycling.se
MTB

Calle Friberg: andra etappen i Bike 4 Peaks

6 jun 2013

What goes up must come down. Och under 1 000 höjdmeter utför på downhillbanan i Kirchberg kunde Calle Friberg plocka flera placeringar. I den andra etappen av Bike 4 Peaks slutade han därmed på en fin femte plats.

Etapp 2: Lofer - Kirchberg (Österrike)
75 kilometer och 2515 höjdmeter

Calle Friberg:
"Hallo Leute!
Då var vi alltså i Österrike och dagen bjöd på solsken och cirka 20 grader. Igen. Det underlättar med kläder, uppvärmning och allt runtomkring när man som vi har begränsad support. Dock all cred åt Team Bulls som vi har langning och annan hjälp från.
 

Etappstarten var klockan nio istället för klockan tio idag, och i och med min sjunde plats igår fick jag stå bland de 15 första som ropas upp tio minuter innan start. Väldigt skönt att slippa stå i sin startbox i 45 minuter och vänta.

Efter en kort masterstart gick det uppför ganska direkt, och jag kunde sitta med i tätgruppen på sju, åtta man i drygt halva innan jag och Tim Böhme tvingades släppa.
Vi höll ändå dem inom räckhåll och anslöt precis innan toppen. Sedan följde en relativt platt, snabb men rätt mysig "transport" med snöklädda toppar runt omkring oss.
Jo, jag hann se så mycket:) Men det jag inte hann se var killen som skulle langa mig min första flaska, utan jag fick snällt hushålla med den lilla flaskan jag startade med tills jag äntligen fick en ny vid 40 kilometer någonting.
Lite klurigt det där när man ligger i samma grupp som en eller två stycken från Bulls, och denna ensamma langare ska ge flaskor till tre gubbar.
Tanken var även att vi skulle få ytterligare en flaska innan den sista brutala avslutningsklättringen, men den andra langaren fastnade i bilkö och hann inte fram. Så det vara bara att köra på, trycka i sig gel och hoppas på det bästa. Benen kändes så där på platten innan, och jag tänkte "Oj, det här kan gå illa utan vätska och med ben som protesterar."

Den avslutande klättringen var cirka tio kilometer lång, och 1000 höjdmeter skulle av verkas. Benen blev inte bättre när det väl började gå uppför, men på något vis slet jag mig med och allt fler föll ifrån den stora gruppen som hade bildats innan klättringen.
Jag släppte sedan tätkvintetten efter bara ett par kilometer för att försöka hitta mitt tempo. Det går liksom inte att mygla sig med i 45 minuter.
Jag kom sedan ikapp tysken Robert Mennen (Topeak-Ergon) som hade släppt, och vi körde tillsammans tills det var någon kilometer kvar till den snöklädda toppen ovanför Kirchberg. Lite mäktigt var att vi åkte via störtloppsbacken Hahnenkamm på vägen upp. Det lutar här kan jag meddela, hehe...

Väl till topps väntade det roligaste på hela dagen – en 1000 höjdmeter downhill hela vägen ner till Kirchberg. Även om dessa marathonspecialister ofta är grymma uppför är de inte alltid lika grymma utför, så jag hade förhoppningar om att köra ikapp ett par stycken på vägen ner. Vilket jag också gjorde. Fyra stycken blev det. Men den sista gubben kom jag aldrig förbi på den rätt tajta downhillbanan. Stora delar av den är på samma bana som världscup-downhillen går på. Me like!

Min laddning resulterade i en femte plats idag, vilket jag är supernöjd med. Jag var hack i häl på tysken Geismayr (Centurion-Vaude) som kom fyra. Christoph Sauser vann igen före Alban Lakata och Markus Kaufmann.

Colin från Colorado hade en lite bättre dag idag och blev 45:a – bra jobbat!

Nu laddar vi för att orka från Kirchberg – eller "Kirchan" som vi säger här nere ;-)  
Ända till Kaprun i morgon då!

So far so good!" / Calle

Tidigare inlägg:
Calle Friberg: inför Bike 4 Peaks 
Calle Friberg: första etappen i Bike 4 Peaks

Bike 4 Peaks 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofyra med siffror i fältet här

Kommentarer


2013-06-07 00:42   Martin Bonnor

Kanon Calle,
Förtsätt med båda den fina cyklingen och dem trevliga referat :-)

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!