Calle Friberg: etappseger i Bike 4 Peaks! | Bicycling.se
MTB / Tävlingar

Calle Friberg: etappseger i Bike 4 Peaks!

18 jun 2015

"Den gamle race-Calle dök upp lagom till finishen idag", skriver Calle Friberg om dagens spurtstrid, där han vann före Christoph Sauser och Uwe Hochenwarter. Läs Calles egen race-rapport från loppet.

Bike 4 Peaks etapp 2
83 kilometer och 2 000 höjdmeter

Spurtseger på etapp 2, yey!!

Etapp 2 var som väntat inte lika brutal som den första. Dock är 2 000 höjdmeter på 83 kilometer inte att skämta bort. Det gasas ju rätt friskt, så det känns vill jag lova.

Vi började med neutral start från Bad Kleinkirchheim och 10 kilometer ned i dalen bredvid. Brr! Kallt, kallt. Masterbilen släppte fältet och det bar av uppåt på en grusvägsklättring. Jag låg bra med först men fick sedan släppa lite och hängde och slängde där bak. Täppte precis till innan det bar utför efter en 20-30 minuters klättrande. Sådär ben, märkte jag.

Vi blev sedan en stor grupp på 10-12 stycken som höll ihop under utförskörningen som till stora delar gick på snabba asfaltsvägar brant utför. Det gick ruskigt fort och blev lite "spännande" fläckvis :)

Denna grupp höll sedan ihop under en lång asfaltsklättring. Det gasades på bitvis och gruppen splittrades då och då. Det märktes att en del var lite slitna efter en tuff första etapp. Gruppen höll ändå ihop och efter ännu en snabb nedförskörning så var det cirka 20 kilometer transport på gång- och grusvägar i en platt dalgång. Skönt med lite återhämtning!

Men banprofilen skvallrade om en sista klättring på cirkaa 300 höjdmeter där det garanterat skulle köras. Och helt plötsligt kom den. Den var inte jättebrant men tempot skruvas upp ordentligt och jag kunde först gå med. Men sedan attackerade Sauser och fick med sig totalledaren Ragnoli, Hochenwarter och en Texta-Simplon-åkare.

Jag kunde inte inte riktigt gå med och jagade själv i någon kilometer. Väntade in ett par bakom och försökte få hjälp. De försökte men det hände inte så mycket. Jag gick då upp och körde allt jag hade med ett gäng på rulle. Låg där och matade och kom faktiskt nästan ikapp. De hade då släppt där bakom en smula.

Sedan började sista utförskörningen och även "Enduro Challange" som är vissa downhillpartier med tidtagning och priser. Efter halva denna var jag ikapp tätgruppen. Vi bombade på utför på grusgångvägarna mot mål och när 1 000 metersskylten kom attackerade Sauser och jag slängde mig in på hjul instinktivt.Innan sista kurvan försökte Rognoli gå upp och ta Sausers hjul men jag "tog plats" och låg kvar:) Och in på upploppet låg jag kvar tills det var 80-100 meter kvar. Det blev lite tajt mot kravallstaketet och jag fick sluta trampa någon millisekund, men lyckades ändå trycka till och slå Sauser med ett par decimeter. Riktigt najs! Den gamla race-Calle dök upp lagom till finishen idag.

Totalen förblir oförändrad.

1. Friberg Calle, 1981, Team Scott Skoda, 3:12.38,2
2. Sauser Christoph, 1976, Specialized Racing, 3:12.38,3
3. Hochenwarter Uwe, 1986, Team BIKEARENA Obertraun, 3:12.38,6 

Imorgon är det rejält med klättring igen. 2 400 höjdmeter över 59 kilometer. Första klättringen är 1 300 höjdmeter i ett svep. Känn på den Sverige:)

Ich will gas geben / Alter Schwede

//Calle

Bike 4 Peaks etapp 1 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextioett med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!