Calle Friberg: första etappen i Bike 4 Peaks | Bicycling.se
MTB

Calle Friberg: första etappen i Bike 4 Peaks

5 jun 2013

Stockholm är inte världens bästa plats för backträning. I alla fall inte om man vill förbereda sig för backar som tar en halvtimme att ta sig uppför. Trots det gick det riktigt bra för Calle Friberg i dag. I den första etappen av Bike 4 Peaks slutade han på en sjunde plats.

Calle Friberg:
"Japp då var vi igång! Möra och fina sitter vi nu och äter en sen men bättre lunch i Lofer, där vi gått i mål idag.
Etappen blev neutraliserad de första 15 kilometerna på grund av allt regn som fallit den sista tiden. Vädret i dag har för övrigt varit bra med dryga 20 grader och sol.

Det gick uppför direkt och jag lyckades placera mig bra nog för komma in i backen som andre man. Det gasades direkt och jag gick med täten i halva första klättringen, men fick sedan slå av för att inte bränna mig för mycket. Jag trodde dock att jag gjort just det, för benen stod rätt ut ett tag där :-)
Sedan kom en mindre grupp med bland andra fjolårsvinnaren Sauser ikapp. Jag lyckades hänga i där hela vägen upp, och även utför.
På det plattare partiet fram till nästa klättring var vi då sju, åtta stycken som hjälptes åt, och benen hade återhämtat sig en smula och började kännas bättre. Langningen hade vi hjälp med från Team Bulls, och det funkade som det skulle.

Sista klättringen var snäppet värre och riktigt brant bitvis. Det var jobbigt mentalt att aldrig veta hur långt det var kvar till toppen. Den tog minst 30 minuter upp i alla fall.
Gruppen hade splittrats och jag hade Daryn Lill från Sydafrika och Christian Kreuchler (Texpa Simplon) strax framför mig under hela klättringen. Sauser hade gått iväg solo innan i jakten på täten.
Efter den kyliga topp-passagen körde jag ifrån dessa två, och höll därefter undan på de resterande relativt platta sju kilometerna till Lofer.

Jag blev sjua med 2.57 upp till vinnande Sauser, och är väldigt nöjd då jag bara tränat backe i 1,5-minutersbackar hemma i Stockholm innan detta.
Vår vän Colin blev lite fast i kön i början och hade en skaplig dag på en 53:e plats."


Bis Morgen, tchüß! //Calle Friberg och Colin Osborn (bilden ovan)

Tidigare inlägg:
Calle Friberg: inför Bike 4 Peaks 
Bike 4 Peaks 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtionio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!