Calle Friberg: inför Bike 4 Peaks | Bicycling.se
MTB

Calle Friberg: inför Bike 4 Peaks

4 jun 2013

Förra året bröt han nyckelbenet här. I år är han sugen på revansch. Etapploppet Trans Germany har bytt namn till Bike 4 Peaks, och Calle Friberg finns på plats – både för att köra och för att rapportera på bicycling.se.

Calle Friberg:
"Det blev en fin men lottlös helg i Falun och Långa lugnet. Jag krängde av däcket två gånger och bröt sedan tävlingen. Trist för jag gillar att tävla här, och i och med Scandinavian outdoor games var det lite drag på Lugnet. Hade varit kul att vara med och slåss om segern även denna gång, men c´est la vie!
Det har dock varit stressiga dagar innan. Jag har min amerikanske kompis Colin Osborn från Colorado på besök, och allt packande, fixande, jobbande, tränande och diverse problem med hans cykel så gick tiden fort. Colin gjorde i alla fall en bra tävling och gillade faluterrängen så mycket att det räckte till en 23:e plats. Han tyckte att de handbyggda stigarna påminde om MTB-meckat Breckenridge i Colorado, så det får väl ses som en komplimang till Faluiterna.
Direkt efter målgång i Falun bilade vi ner de dryga 1800 kilometerna till tyska Ruhpolding där Bike 4 Peaks startar.
Detta är före detta Trans Germany, vilket består av fyra dagars MTB-långlopp i de tyska och österrikiska alperna. Relativt lättkåkt tekniskt sett, men med klättringar som räcker till och blir över. Det här är racet som jag körde även förra året, men där jag på tredje etappen krokade ihop med tysken utan koll, gick i backen och bröt nyckelbenet.
Jag ger mig alltså inte och är här igen. Även Colin körde förra året och ville hänga med denna gång igen. Min plan är så klart att genomföra tävlingen på ett så bra sätt som möjligt, men också att få in några race med rejäla berg då långlopps-VM i Kirchberg (med väldigt rejäla klättringar) hägrar längre fram i juni. Bra prepp tänker jag. 
Resultatmässigt är jag lite osäker på vad jag ska sikta på, men en topp-10-15-placering borde vara inom räckhåll tycker jag."

Fakta om tävlingen: 
Total längd: 295,50 kilometer
Total klättring: 8887 höjdmeter
Etapp 1: Ruhpolding - Lofer 69 kilometer och 1900 höjdmeter
Etapp 2: Lofer - Kirchberg in Tirol 75 kilometer och 2514 höjdmeter
Etapp 3: Kirchberg in Tirol - Kaprun 82 kilometer och 2440 höjdmeter
Etapp 4: Kaprun - Neukirchen 69 kilometer och 2033 höjdmeter
Följ kortare uppdateringar på: twitter.com/callefriberg
Vi hörs igen efter första etappen! //Calle Friberg och Colin Osborn

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextioett med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!