Canyons Spectral får en makeover | Bicycling.se
MTB / Enduro

Canyons Spectral får en makeover

12 dec 2017

Spectral är numera en klassisk stighoj och till 2018 har cykeln fått sig en rejäl uppdatering.

Inspirerade av Joe Barnes och ”Dudes of Hazzard” gänget, har Canyon försökt hitta den rätta mixen av grepp, kontroll, hantering och framförallt lekfullhet. Målet var att skapa en enkel men samtidigt robust cykel anpassad för utförskörningar och skarpa kurvor samtidigt som den är enkel att serva.

Med 27,5” hjul, 2,4” eller 2,6” däck och ett nytt länkage med inspiration hämtad från Sender så är nya Spectral Canyons svar på den moderna stigcykeln. Den progressiva geometrin har 150 mm slaglängd fram, respektive 140 mm bak. Enligt Canyon en cykel redo för de knepigaste partierna utför, samtidigt som den är lättrampad uppför. Den uppmärksamme noterar kanske att det nu alltså inte blir någon 29" variant av Spectral. 

Nya Spectral är tillgänglig i tre versioner. Helt i kolfiber, kolfiberram med aluminiumlänkage och en helt i aluminium. Varje version har ett nytt integrerat kabelskydd. Det stryktåliga plasthöljet är integrerat med ramen där kablarna ligger i säkert i ett tyst förvar samtidigt som det blir enklare att serva cykeln.

Canyon har även utvecklat ett nytt flaskhållarsystem för två flaskor som fungerar med dämparens nya position och även en lagringsbox som enkelt kan fästas i ramen. 

Mer om nya Spectral hittar ni här

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiosex med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!