Cobo höll undan till slutseger - Sagan vann i Madrid | Bicycling.se
Landsväg / Spanien Runt

Cobo höll undan till slutseger - Sagan vann i Madrid

11 sep 2011

Juan José Cobo (Geox-TMC) höll undan för Chris Froome (Sky Procycling) i sammandraget när den sista etappen av Vuelta a España avgjordes på Madrids gator under söndagen.

Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) lurade sina två italienska konkurrenter, Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) och Daniele Bennati (Leoprad-Trek) på etappsegern. Den italienska duon gick en hård kamp. Petacchi styrde till höger för att göra det svårare för Daniele Bennati att passera honom, det gjorde att Bennati blev störd och tappade fart. Sagan fick öppen gata i mitten av vägen och säkrade sin tredje etappseger.

Slutsegern är en stor framgång för Juan José Cobo och hans lag. Det var inte många som hade tippat spanjoren som slutsegrare före tävlingen startade men under vägen till Madrid växte Cobo in i rollen som en allvarlig utmanare till slutsegern och med etappsegern till L'Angliru kopplade han greppet om den röda ledartröjan. Han höll tröjan över mållinjen i Madrid och säkrade sin finaste seger i karriären. 

Fredrik Kessiakoff (Pro Team Astana) slutade på en 34:e plats och Thomas Löfkvist (Sky Procycling) som hjälpte fram Chris Froome och Bradley Wiggins till två pallplaceringar blev 52:a. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtionio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!