Contador avstängd | Bicycling.se
Landsväg / Profiler

Contador avstängd

  Foto: Åsa Eriksson
6 feb 2012

Efter en lång och utdragen process har nu Alberto Contador fått en tvåårig avstängning för dopning – ända fram till den 5 augusti i år. Domen från skiljedomstolen Cas (the Court of Arbitration for Sport) meddelades i dag.

Avstängningen fungerar retroaktivt från januari förra året, och avdrag görs också för de månader som Contador tidigare har varit avstängd. Tiden löper alltså ut redan den 5 augusti i år, vilket innebär att Contador missar Tour de France och OS, men är fri att starta i Spanien runt. 

Spanjorens seger från Tour de France 2010 går nu istället till dåvarande tvåan Andy Schleck. På samma sätt heter vinnaren i Giro d'Italia 2011 numera Michele Scarponi. 

Alberto Contador testade positivt för astmamedicinen clenbuterol i juli 2010, men har själv hela tiden hävdat att han har fått i sig preparatet genom en köttbit han ätit.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotvå med siffror i fältet här

Kommentarer


2012-02-12 05:05   Sven-Erik

En i mitt tycke bra kommentar till processen finns här :: http://www.cyclingnews.com/blogs/pink-admiral-the-blog-of-michele-acquarone-and-the-rcs-team/the-contador-case-and-the-giro-ditalia

 

2012-02-06 18:28   Heff

Luktar fult spel bakom gallerierna tycker jag.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!