CX-VM börjar idag - rapport från landslaget | Bicycling.se
Landsväg / Cykelcross

CX-VM börjar idag - rapport från landslaget

29 jan 2011

Långt nere i sydvästra Tyskland i St Wendel avgörs världsmästerskapen för cykelcross under veckoslutet. Svenska landslaget är på plats sedan onsdagen och har tränat flitigt på banan.

Sankt Wendel är en välrenommerad stad inom cykelsporten med arrangörsmeriter från Tour de France, mästerskapstävlingar inom mountainbike och cykelcross. Här har svenska landslagsåkare tidigare skördat fina framgångar, som EM 2008 då Kajsa Snihs tog ett juniorbrons och MTB-landslaget erövrade bronsmedaljerna i lagstafetten. Man minns även Alexander Wetterhalls femteplats.

- Naturen här nere passar oss svenskar, konstaterar Emil Lindgren som var med och vann lagbronset 2008.
- Jag kommer direkt från Rabobanks träningsläger i Spanien och känner mig riktigt sugen på att avsluta CX-säsongen med VM-loppet på söndag, fortsätter han. 


CX-landslaget i St. Wendel: Jesper Dahlström, Jens Westergren, Mathias Karlsson, Magnus Darvell, Tomas Karlsson, Åsa Erlandsson, Lasse Nordström, Karin Aune, Emil Lindgren och Emil Linde. Foto: Jahn Ekman.


- Allt har fungerat perfekt för oss, berättar landslagskaptenen Mathias Karlsson.
- Under gårdagens träning var det kladdig lera upp till navet och all utrustning fick vad den tålde. Men team-mekarna gjorde ett fantastiskt arbete och fixade allt. Idag var det en annan karaktär på banan i och med någon minusgrad, men detta kan lätt ändra sig igen. Banan här är välkomponerad. Den har allt som en CX-bana skall ha. Den är tuff och utslagsgivande. Här vinns inga enkla segrar, avslutar Mathias Karlsson.
 

Först ut blir junioren Emil Linde, Gävle SA som är ute och tävlar på kontinenten för andra gången i sitt unga liv. Med sin ypperliga teknik ska det bli spännande att se hur han kan mäta sig i sin första internationella stortävling. Några timmar efter Emils lopp kör landslagets U23-cyklist Jesper Dahlström, Motala AIF CK sin tävling.
- Jag har varit här och tävlat en gång tidigare. Det var i somras vid MTB-maraton. Hela miljön här är fantastisk och då har ju publiken inte kommit ännu, säger Jesper Dahlström.

Juniorklassen startar klockan 11:00 och U23-starten är klockan 14:00

Här är en film från träningen på banan!

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttionio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!