Cykelcross i Svett och etikett | Bicycling.se
Landsväg / Cykelcross

Cykelcross i Svett och etikett

23 mar 2015

”Något icke-jobbigt för medelålders män i färgglada tights”. Det är Kalle Zackari Wahlströms förutfattade mening om cykling. På onsdag kan du se när han testar cykelcross i programmet Svett och etikett i SVT Flow.

Nya tuffa och härliga utmaningar väntar Kalle Zackari Wahlström när han den 25 mars är tillbaka med Svett & etikett – det pekpinnebefriade programmet för såväl träningsfrälsta som soffpotatisar. Det blir garanterat varmt, inspirerande och roligt.

Svett och etikett genomsyras av Kalles träningsfilosofi: Träning är kul, tillhör alla och behöver inte betyda en diet på powerbars och smoothies. Tvärtom! Den som tränar kan unna sig både öl och pommes frites.

I varje program testar Kalle en ny sport med en mer eller mindre möjlig utmaning som mål. För att träna rätt får han pepp och tips av en känd coach som ska få honom att prestera över sin egen förväntan. Till sin hjälp har Kalle även läkaren och professorn Karin Henriksson-Larsén, "SuperKarin", samt sin fru Brita Zackari som med kärleksfull skepsis följer Kalles svettiga kamp.

I det första programmet ska Kalles förutfattade meningar om cykling som "något icke-jobbigt för medelålders män i färgglada tights" komma att krossas. Lösningen heter cykelcross och Calle Friberg coachar Kalle för ett stenhårt cykellopp mot Sveriges bästa i sporten.

Kalle får också testa downhill tillsammans med Bicyclings egen träningsexpert Annie Söderberg

I senare program får vi se om Kalle kan bli en riktig klättrare trots sin höjdskräck, om han platsar i ett ungdomslag i truppgymnastik och om Mustafa Mohamed kan hjälpa honom komma över förra säsongens löparflopp.

Kalle testar: cykelcross (25/3), styrkelyft (1/4), truppgymnastik (8/4), löpning (15/4), vågsurfing (22/4), armbrytning (29/4), rodd (6/5), klättring (13/5).

Programmet visas i SVT Flow

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femton med siffror i fältet här

Kommentarer


2015-03-26 10:11   Robin Hedström

Fantastiskt bra produktion i mina ögon. Motljusbilder på cykelcross en mysig sensommarkväll går knappt att slå.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!