Cykling mer populärt än Kanelbullens dag | Bicycling.se
Cykelkultur

Cykling mer populärt än Kanelbullens dag

21 feb 2014

Det är målet som Svenska Cykelfabrikant- och Grossistföreningen har satt upp då de hävdar att kanelbullar bara gör dig sjuk.

Inför Cykelns dag den 10 maj kraftsamlar branschen för en rejäl manifestation. Cykelns dag ska bli en större händelse än Kanelbullens dag. Det säger Kaj Vestman, ordförande i FoG, Svenska Cykelfabrikant och Grossistföreningen. Kaj Vestman:

–Cykeln förtjänar sin egen årliga dag. Kanelbullar är onyttiga och gör dig tjock och sjuk. Cykling är hälsosamt, smart och bra för miljön. Det är mer värt att fira. 

Cyklign som både motions- och transportform har formligen exploderat de senaste tio åren. Och det vill alltså cykelbranschen bygga vidare på genom Cykelns dag. På Cykelns dag kommer cykelåterförsäljare i hela landet att ha öppet hus.

Joakim Stenberg, projektledare för Cykelns dag, kommenterar:

– Det är ett bra tillfälle för allmänheten att upptäcka den nya cykelsäsongens modeller och utrustning, och samtidigt få initierad vägledning oavsett om det rör cykelköp, tillbehör eller serviceråd. Möjligheter till cykelservice eller säkerhetscheck kommer att erbjudas hos flertalet cykelhandlare.

Skriv in Cykelns dag i kalendern redan nu! 

Och för den som gillar kanelbullar, firas den 8:e oktober, så finns dess dag representerad här...

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittionio med siffror i fältet här

Kommentarer


2014-02-28 17:18   Håkan

Varför skulle cykling och kanelbullar konkurrera, de hör väl ihop? Det borde väl snarare slås ihop till "De vackra tingens dag".

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!