Kadens testar Andalucia Bike Race | Bicycling.se
MTB

Kadens testar Andalucia Bike Race

25 feb 2012

Tidigare proffscyklisten Calle Friberg tillsammans med vår marknadschef Jojje Borssén befinner sig just nu i södra Spanien och laddar inför Andalucia Bike Race. Ett etapplopp med fem långlopp och en prolog. Totalt 405 km med över 11 500 höjmeter fördelat på sex etapper. Loppet startar söndag 25 februari och du kan följa lagets framgångar här på kadens.se

Laget är utsänt för att skriva ett reportage till nummer fyra av Cykeltidningen Kadens och producera webbfilmer Kadens.se men också för att njuta av Andaluciens varma och kuperade natur.

Jojje Borssén har aldrig tidigare kört ett etapplopp på mountainbike men har tränat väl inför uppgiften och känner sig laddad.

- Det är en liten dröm som går i uppfyllelse. Att få köra ett sådant här välorganiserat race som det ser ut att vara och dessutom få sparring av Calle Friberg känns oerhört spännande.

Loppet körs för andra året och har 436 deltagare (218 lag) på startlinjen från 22 nationer. Flera från elitfältet känner Calle sedan sin tid som proffcyklist.

- Många jagar rankingpoäng inför OS vid den här tiden på säsongen. Kul att se några av mina gamla vänner och konkurrenter här, säger Calle.

I damernas elitfält återfinns Åsa Erlandsson och Kajsa Snihs. Tävlingen går att följa live via www.andaluciabikerace.com. Calle och Jojje har startnummer 81.

Etapperna

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

Presentationsfilm Andalucia Bike Race

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiofyra med siffror i fältet här

Kommentarer


2012-02-26 19:31   Kalle Bern

Hur gick det?

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!