Cykeltrampet – Sverige på hjul | Bicycling.se
Cykelkultur / Pendlar - Vinterhojj

Cykeltrampet – Sverige på hjul

28 apr 2013

Trött på stegräknartävlingar på jobbet? 13 maj - 16 juni pågår den landstäckande aktiviteten Cykeltrampet.

Tre av fyra svenskar rör sig för lite i vardagen. Det vill Svenska cykelförbundet ändra på. I maj drar Cykeltrampet igång – en rikstäckance aktivitetstävling som kan engagera hela arbetsplatsen.

Via ett webbsystem registrerar deltagarna antingen den tid eller sträcka de cyklat varje dag, och samlar poäng därefter. Systemet innehåller flera  funktioner för att hålla andan uppe, och för att deltagarna ska kunna peppa varandra under tävlingens gång.

Den öppna landstäckande kampanjen pågår 13 maj till 16 juni. Som företag eller organisation kan man även när som helst få en skräddarsydd tävling enbart för sin arbetsplats.

Cykeltrampet är en motiverande aktivitetstävling för arbetsplatsen, anpassad så att alla kan vara med. Deltagarna utmanas att under fem veckors tid cykla till jobbet istället för att ta bilen eller andra kommunala färdmedel. Genom att ta cykeln till jobbet får man in vardagsmotionen på ett smidigt sätt, kommer fram pigg och fräsch och slipper risken att fastna i bilköer. Dessutom är det bra för miljön.

– Cykling passar i stort sett vem som helst, och att cykla till jobbet är ett perfekt sätt att få in träning i vardagen. Det är bra för både hälsa och miljö och kan utövas såväl individuellt som i grupp. Vi på Cykelförbundet vet att cykelåkning är en skonsam träningsform där du får uppleva naturen rakt i ansiktet oavsett om du åker på landsvägen eller i skogen. Därför hoppas vi att du tar regelbundna cykelturer och kanske söker dig till någon av våra drygt 300 föreningar som också arrangerar motionslopp eller tävlingar, säger generalsekreterare Anders Karlsson.

Tjänsten Cykeltrampet bygger på det populära konceptet stegtävling på arbetsplatsen. Nu har man utvecklat tjänsten vidare och anpassat den för cykling. 

Läs mer på: www.cykeltrampet.se

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet arton med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!