Cykelutställning hela veckan i Halmstad | Bicycling.se
Cykelkultur

Cykelutställning hela veckan i Halmstad

20 sep 2014

Hjulbygge, bilder, musik, filmer och VM-sändningar. På Halmstads konstmuseum hyllas cykelsporten hela veckan.

Idag inleds utställningen Cykelkonst på Hallands konstmuseum som pågår till och med 28 september. Först ut i schemat är Träffpunkt cykel inleder och uställningen avslutas med cykelsportbar med sändningar från VM i Ponferrada nästa helg.

Cykelkonst 20-28 september
I utställningen finns Cykelkonst med cykelfilmer och foton från årens cykelkonserter. Här ser vi premiären av Halmstad by bike – en poetisk skildring av en cyklande stad med Eivor Johansson, som 78 år ung cyklade till Paris, och The true wheel om hjulbyggarkonsten. Cykelmusikinstrument, partitur med mera ställs ut, liksom betraktelser av Susanne Ljungskogs karriär. 

Cykelkonsert etapp 4 – Halmstad
Söndag 28 september klockan 18.00 blir det Cykelkonsert etapp 4 – Halmstad. Här medverkar Susanne Ljungskog live i ett alldeles nytt verk för cykel och slagverk av Per Anders Nilsson, Gino Robair och Palle Dahlstedt. 

Även Eleonor Holsts nya film Halmstad by bike kommer att visas i liveversion med gitarr, elektronik och slagverk – en poetisk skildring av ett cyklande Halmstad ur Eivor Johanssons cykelvinkel med glimtar av ett ivrigt framrusande CK Bure.

Einar Nielsen fortsätter plocka fram cykelns oanade musikaliska möjligheter i Prepared bicycle. Se tidigare proffscyklisten Tommy Prims framfart i Giro d'Italia och Tour de France skymta i Erik Jeppssons och Per Anders Nilssons videobetraktelse Peloton.

Mer om museet, biljetter och information 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiofem med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!