Cykelvasan får Öppet spår 2015 | Bicycling.se
MTB / Cykelvasan

Cykelvasan får Öppet spår 2015

  Foto: Vasaloppet
26 aug 2014

– Ett renodlat motionslopp med mindre trängsel och ett lugnare tempo, vilket gör att deltagarna inte kommer behöva tävla mot någon annan än sig själv.
Så säger Vasaloppet om nya Cykelvasan Öppet spår med 6 000 startplatser.

Det stora intresset för att delta i Cykelvasan har fått Vasaloppets ledning att besluta om en utökning till 2015, och precis som på vintern blir det ett Öppet spår-lopp mellan Sälen och Mora. Det innebär att Vasaloppets samtliga arrangemang 2015 för första gången kommer att kunna nå 100 000 anmälda deltagare.

Anmälningstaket i Cykelvasan 90, som har både tävlings- och motionsklass, är 12 000 deltagare och i det nya loppet Cykelvasan Öppet spår kommer ytterligare 6 000 deltagare att beredas plats.

– Vi är stolta och glada att kunna presentera helt nya Cykelvasan Öppet spår. Ett renodlat motionslopp med mindre trängsel och ett lugnare tempo, vilket gör att deltagarna inte kommer behöva tävla mot någon annan än sig själv. Med två lopp över 90 kilometer hoppas vi nu kunna möta det otroligt stora intresse som finns och ge fler möjligheten att få vara med och cykla, säger Johan Eriksson, tillförordnad sportchef på Vasaloppet.

Anmälan till Vasaloppets sommarvecka 2015 öppnar måndag 29 september 2014, då även ett nytt anmälningsförfarande kommer att användas. Mer information kring detta, samt vilka dagar som de olika loppen i Vasaloppets sommarvecka 2015 äger rum, kommer att meddelas under september 2014.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotvå med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!