Cykla 500km med Rapha under julhelgen | Bicycling.se
Cykelkultur

Cykla 500km med Rapha under julhelgen

30 nov 2013

Rapha i samarbete med Strava utmanar alla cyklister att ge sig ut och cykla minst 500 kilometer i årets mellandagar mellan den 24 till den 31 december. Uppmaningen kallas Festive500 och alla är välkomna att delta. Tänker du ställa upp eller lockar Aladdin-asken mera?

Istället för att sitta och äta choklad under julen 2009, bestämde sig Raphas chefdesigner Graeme Raeburn för att cykla. Cykla långt. Riktigt långt. 1000 kilometer var målet och det nådde han mellan julafton och nyårsafton 2009. Sedan dess har Rapha introducerat ideén till resten av världen och då med 500 kilometer som mål. En del har cyklat 500 och varit nöjda med det. Andra har beslutat sig för att beta av alla femhundra kilometer på en och samma dag. Kanske för att kunna hänge sig åt choklad, god mat och dryck med fullt fokus. Andra har nått 500 och beslutat sig för att cykla 500 till. Inalles 1000 kilometer.

Så, i år utmanar Rapha tillsammans med Strava cyklister världen över att nå målet på 500 cyklade kilometer mellan jul och nyår. De som når det målet får ett tygmärke som bevis på sin bedrift.  

Som en extra morot så lottas en startplats i Raphas Cent Col Challenge ut till den som bäst beskriver, fotograferar eller på något annat sätt dokumenterar upplevelsen. Onsdagen den 4 december öppnar anmälningsfönstret till årets Festive 500.

Har du deltagit i Raphas cykeljuls-utmaning tidigare? Ska du köra i år? Eller är det bara galenskap alltsammans? Kommentera gärna nedan. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextioåtta med siffror i fältet här

Kommentarer


2013-12-10 08:18   Mattias K

Körde utmaningen 2011. Kul grej och ett bra sätt att komma ut på pass som man förmodligen hade hoppat annars.

http://mellanklass.blogspot.se/search/label/Rapha500

 

2013-12-04 11:57   anders bergström

Vicken utmaning!!! A golden opportunity!!!
Att cykla (h)julskinkan av sig. Thank you Rapha!!!

 

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!