Cyklar till utlåning i Kista | Bicycling.se
Cykelkultur / Pendlar - Vinterhojj

Cyklar till utlåning i Kista

4 apr 2012

Den som arbetar i Kista kan under maj månad låna en cykel gratis. Det är resultatet av ett samarbete mellan Trafikverket och Cykelkonsulterna för att främja cykeln som alternativ till bilen under ombyggnationen av E18 i Kista.

Att cykla till jobbet fortsätter att öka i popularitet. Sedan ett par år tillbaka pekar Stockholms stads cykelmätningar spikrakt uppåt. Trafikverket ser positivt på trenden hoppas nu genom sajten Provacykel.se kunna göra det enklare för bilister att testa cykling under våren. Kampanjen drivs av Cykelkonsulterna vars vision är att skapa bättre förutsättningar för vardagscyklister.  
– Vi vill se cykel som ett lika självklart transportmedel som bil eller kollektivtrafik, som inte utesluter varandra, säger Pernilla Wistrand på Trafikverket.

100 cyklar lånas ut
Man anmäler sig enkelt via sajten och totalt finns etthundra cyklar från tillverkaren Marvil till utlåning.
– I våra enkätundersökningar har vi sett att många saknar cykel. Där hoppas vi att Provacykel.se kan kännas som ett attraktivt erbjudande, säger Tomas Grönqvist från Cykelkonsulterna.
En som sedan länge cyklar till sin arbetsplats i Kista är Erik Bengtsson, VD på Cramo. Han ser flera fördelar med att välja cykeln framför bilen:
– Jag började cykla till arbetet för tio år sedan när jag insåg att det tog lika lång tid att åka bil mellan söderort och Kista som att cykla. Samtidigt sparar jag den tiden jag i vanliga fall hade lagt på träning under kvällen. Och det är självklart alltid lika skönt att rulla förbi bilköerna på vägen hem.

Cykelkonsulterna har funnits sedan 2007 och verkar redan i Kista genom att skylta upp cykelstråk från närliggande kommuner. De erbjuder även konsultationer och cykelservice till flera stora företag i området.

Provacykel.se

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtio med siffror i fältet här

Kommentarer


2012-04-13 11:30   Yvonne Tegnér

Låter väldigt intressant!
Gäller erbjudandet även personal som arbetar inom Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning ?

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!