Dansk värmebölja med vattentät merinosocka och underställ från Gripgrab | Bicycling.se
Prylar

Dansk värmebölja med vattentät merinosocka och underställ från Gripgrab

3 apr 2019

Danska Gripgrab är väl kanske främst kända för att vara bra på att hålla våra händer, fötter och huvuden torra och varma under vintern, eller kanske lagom svala under sommaren. Nu har man även lanserat sina första underställ.

Vi har satt tänderna i det som går under namnet Freedom Seamless Thermal. Undantaget två sömmar över axeln är plagget helt sömlöst och det är designat för en kroppsnära och riktigt tajt passform. På oss sitter det riktigt bra, och under kallare dagar när man behöver bylsa på sig i övrigt är det både skönt och bra med ett första lager som smiter åt lite extra runt kroppen – inget material som kommer knöla sig alltså.

Den kroppsnära designen gör även att fukten transporteras effektivt och bra. Just underställ finns det ju ganska gott om på marknaden, men det är ändå kul att se varianter komma från ett mer cykelorienterat företag. En extra tumme upp för att det inte bara kommer i kolsvart. Understället finns nämligen även i rosa och två blå nyanser, i alla storlekar dessutom. 

Att hålla bålen varm under vintern är ingen större konst, värre är det med händer och fötter. Som en lösning för de senare har Gripgrab knåpat ihop en helt vattentät, tjock socka i merinoull – Waterproof Merino Thermal sock. Sockan kan enklast beskrivas som två merinosockar med ett membran mellan, där allt sitter ihop. Ett pansar, det är första känslan vi får när vi sätter på oss sockan. Det är vattentätt och andas precis som utlovat. Exakt hur sockorna kommer te sig över tid när membranet inte längre är nytt är för tidigt i vår testperiod att säga. Men i sin nya oslitna form är de en sann räddning för frusna tår. Kom ihåg bara att denna socka kräver minst en storlek större skor än vanligt.

Underställ -Freedom Seamless Thermal
Vikt: 144 gram
Pris: 1 000 kronor

Socka - Waterproof Merino Thermal sock
Pris: 500 kronor

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettioett med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!