De nominerade är | Bicycling.se
Landsväg

De nominerade är

10 nov 2012

Alexandra Engen och Fredrik Kessiakoff är två av de nominerade till priset Årets postcyklist. Vinnarna avslöjas lördagen den 17 november på Sweden Bike Award på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Cykelgalan blir en helkväll med mat, dryck, musik och cykelcelebriteter. Dessutom ska årets bästa prestationer på cykel utses.

Följande priser delas ut under kvällen:

- Årets postcyklist, herrar (tre cyklister nominerade)
- Årets postcyklist, damer (tre cyklister nominerade)
- Fåglumstipendiet
- Eurosports juniorstipendie för herrar
- Eurosports juniorstipendie för damer
- Årets förening
- Sällskapet gamla tävlingscyklisters bragddiplom

Nominerade till Årets kvinnliga respektive manliga postcyklister är:      

Alexandra Engen      
Engen har haft sin bästa säsong någonsin. VM guld i sprint, en sjätte plats vid de Olympiska spelen och totalseger i Bundesligan. Och detta trots att Engens säsong 2012 fick en usel start med en vurpa i första loppet som innebar en dryg månads frånvaro följt av en längre sjukdomsperiod.

Jessica Hedlund
Hedlund har från att hon att hon fick börja tävla i Handbike igen 2011 gjort stora framsteg. Säsongen 2012 var hon helt fokuserad på deltagande vid Paralympics, där blev hon fyra på både tempo och linje.

Emma Johansson
Johansson är säkerheten själv, hon är alltid med när det gäller och ofta räcker det hela vägen. En sjätteplats på linjeloppet vid de Olympiska spelen och en etappseger vid damernas Giro är värt att nämna. Detta trots en problematisk inledning på säsongen då hon bröt båda nyckelbenen vid ett träningsläger på Gran Canaria.

Felix Beckeman
Beckeman har visat framfötterna på den internationella scenen hela säsongen, där han har radat upp topplaceringar. Han slutade på åttonde plats i 4X Pro Tour. Vid EM i Polen stämde allt för Beckeman som lyckades bärga titeln som Europamästare före bland andra både regerande världsmästaren och 2010 års världsmästare. 2012 gick Beckeman från att vara en åkare som kunde komma topp-tio i tuffaste konkurrens till en åkare som etablerat sig som en stabil världsåkare.

Magnus Darvell 
Med sin lugna och ödmjuka inställning och alltid med ett leende, har Darvell leverarat högsta resultat inom cykelcross. Magnus vann Svenska mästerskapen och hans bästa resultat vid en världscup tävling är en 25:e plats.

Fredrik Kessiakoff
Kessiakoff har vid upprepade tillfällen visat att han i år tagit steget in i den absoluta världseliten. Han blev tvåa i den prestigefulla bergspristävlingen i Tour de France efter att ha kört i den prickiga ledartröjan under sju etapper. Det blev etappsegrar i både Spanien runt och Schweiz runt, samt en femte plats på tempoloppet på VM i Holland.

Under kvällen blir det också underhållning av slagverksensembeln Komodo och genom Peter Perskis pjäs Cyklisten. Kvällens värdar är Roberto Vacchi och Morgan Alling.

Plats: Mälarsalen, Münchenbryggeriet, Stockholm
Insläpp: klockan 18:30
Biljettpris, privatperson: 495 kr/person
Biljettpris, företag: 495 kr +moms/person

Köp biljetter på: http://www.biljettnu.se/  

Läs mer på http://www2.kistamassan.se/events/swedenbikeexpo/sweden-bike-awards

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextioåtta med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!